Hlavní navigace

Práce na Bioshock filmu zastaveny!

26. 4. 2009

Sdílet

Bioshock je v současnosti velmi skloňovaným pojmem. Ovšem filmu na jeho motivy se pravděpodobně nedočkáme. Stál by totiž moc peněz!

Bioshock je velice skloňovaným pojmem, a to zejména proto, že jeho první díl byl jednou z nejlepších akcí za poslední dobu a kolem toho druhého se nyní rozjela pořádná marketingová kampaň, takže si odbývá všechna ta kolečka preview, trailerů apod. Ovšem v souvislosti s Bioshockem máme také špatné zprávy. Kdo se těšil na plánované zfilmování tohoto jistě atraktivního tématu, bude velmi pravděpodobně zklamán. 

Filmové studio Universal totiž oznámilo, že propočty aktuálního scénáře a plánů režie by přišly na 160 milionů dolarů. A tolik se zřejmě producentům nechce do filmu v dobách hospodářské krize nasypat, obzvlášť do filmu, který v první řadě cílí na fanoušky počítačových her.

Universal sice diplomaticky dodal, že bude hledat cesty, jak Bioshock na plátna přivést (levněji). Troufáme si ale říct, že se jedná o stopku pro filmový Bioshock na hodně dlouhou dobu, ne-li rovnou definitivní.

Jistým příslibem každopádně je, že už se začalo hovořit o konkrétních formách náhradního řešení. Namísto drahých ateliérů v Los Angeles by se mohlo točit v Londýně. Film má také silný tahák v tom, že ho má natáčet režisér Gore Verbinski, tvůrce trháku Piráti z Karibiku.

Universal navíc prohlásil, že nechce s Bioshockem zamést tak, jako to udělali jiní producenti s filmovým Halo, které se jim také zdálo příliš drahé, a tak ho poslali na věčnost. Uvidíme ale, zda si někdo za pár měsíců na tyto sliby vzpomene. 

CS24

Celá operace by se dala číst také tak, že Universal vyčkává na popularitu Bioshocku 2. Zda se udrží na podobné či dokonce vyšší úrovni než u prvního dílu. Pak by se práce na filmu pravděpodobně znovu rozjely. Nebo zda bublina kolem Bioshocku splaskne. Potom by byl i osud filmu zpečetěn. 

Zdroj: Variety