Hlavní navigace

Bulova Accutron Kirkwood

16. 3. 2010

Sdílet

Hodinky Bulova nabízí nejen kvalitu a zajímavé provedení skeletonu, ale také české geny.

V historii českého hodinářství nebyly pouze značky jako Chronotechna, Spartak, Elton a Prim. Své počiny nabízely také společnosti Adast, Arhorna či Elchron s technickými stopkami. Pokud se posuneme na časové přímce do roku 1875 narazíme na další jména. Jedním z nich bude také Josef Bulova.

V roce 1875 totiž 23letý Čech Josef Bulova opustil svou rodnou vlast a záhy si otevřel malé klenotnictví v New Yorku. Hodiny a hodinky však začal vyrábět až v roce 1911. Od té doby byla jeho značka u velmi důležitých mezníků a se svým převratným časoměrným mechanismem Accutron (ladičkové hodinky) se ocitla i na Měsíci. Pro zajímavost byla od 50. let integrálním prvkem technologií NASA a nechyběl ani při vypuštění Skylabu v roce 1973. A co si Bulova připravila pro letošní Baselworld 2010?



K vidění bude skeletonová verze modelu Kirkwood osazeného mechanickým kalibrem Sellita SW200 s 26 kameny. Útroby tohoto kalibru, včetně setrvačky a průhledu do pérovníku, lze pozorovat skrze safírové sklíčko s antireflexní úpravou. Na první pohled zaujmou také robustnější římské číslice, masivní indexy a zhotovená ladička, logo společnosti, na královské pozici 12. Samotné ocelové pouzdro dosahuje průměru 40 mm a je uchyceno na černém koženém řemínku z aligátora, čímž pozicuje hodinky do společenského charakteru. Hodinky v katalogu objevíte pod referenčním označením 63A000 a disponují vodotěsností 100 m.

Předpokládané cena: 33 870 Kč

ICTS24

www.protime-sro.cz