Hlavní navigace

Byla s námi jen chvíli. Klávesa Copilot půjde překonfigurovat

Sdílet

Klávesa Microsoft Copilot Autor: Microsoft
Jen pár měsíců po jejím představení ztrácí dedikovaná klávesa Copilot ve Windows svůj význam.

Poté, co Microsoft tak trochu rezignoval na integraci Windows Copilota, to teď možná vzdává i s jeho dedikovanou klávesou. 

V nejnovějším buildu (22635.4225), který se objevil v Beta kanálu programu Microsoft Windows Insider, je totiž v Nastavení nově možnost klávesu se symbolem Copilota přeprogramovat, aby spouštěla jinou aplikaci.

Chcete Copilot+ PC?

Nastavení „Přizpůsobit klávesu Copilot“ je významné ze dvou důvodů: zaprvé, je zaváděno v kanálu Beta, což je dobré znamení, že bude brzy přesunuto do kanálu Release a poté i do širší distribuce. A ani nemusíte konfigurovat Windows tak, aby si nejnovější změny vyžádal co nejdříve. Obojí naznačuje, že Microsoft už novinku považuje do značné míry jako danou.

Copilot byl po nějaký čas integrován přímo do operačního systému Windows 11, dnes je spíš aplikací, byť stále vyzdvihovanou.

CS24

Kybernetická bezpečnost s Computerworldem II.: Připravte se na NIS2
Kybernetická bezpečnost s Computerworldem II.: Připravte se na NIS2
0:00/

Ovšem přesto to, že uživatelé mají možnost přenastavit klávesu Copilot, nevypovídá příliš o tom, jakou hodnotu Microsoft přikládá samotnému Copilotu nebo samotné klávese. 

Vždyť plány společnosti na zavedení dedikované klávesy byly představeny teprve před devíti měsíci! Vyvíjí se snad Copilot z univerzální aplikace do specializovanějšího nástroje pro podniky?

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Seriál: Windows 11