Hlavní navigace

Canon uvádí projektor XEED WUX5000

10. 1. 2012

Sdílet

 Autor: Canon
Model WUX5000 je novinkou z řady výkonných projektorů XEED a kromě jiného se vyznačuje vysokým světelným výkonem 5 000 lumenů.

Specialitou nového projektoru je možnost použití jakéhokoliv ze tří volitelných objektivů – buďto standardní zoomobjektiv, který využijete v běžných situacích, nebo teleobjektiv pro velké místnosti a haly, případně širokoúhlý objektiv s pevným ohniskem pro zadní projekce. všechny tři objektivy jsou navíc kompatibilní i s modelem WUX4000.

Při použití jednoho ze tří objektivů je projektor schopen vytvořit obraz ve velikosti od 40 až do 600 palců a promítat s jeho pomocí až do vzdálenosti 48,5 metru! I při vysokém okolním jasu dochází pouze k zanedbatelnému snížení kvality obrazu, nižší kvalita není patrná ani při velkém přiblížení či využití širokoúhlého objektivu.

Přirozený barevný jas o hodnotě 5 000 lumenů má zase za důsledek, že jsou všechny barvy stejně intenzivní jako bílá a tak dochází k věrnému zobrazení digitálního obsahu.

Kvalita obrazu je navíc podpořena použitím LCOS panelů v kombinaci s WUXGA rozlišením, díky čemuž nedochází ke zkreslení výsledného obrazu duhovým efektem nebo efektem mřížky. Výkon LCOS panelů je maximalizován unikátním promítacím systémem Canon AISYS. Vysoký jas a kontrast nakombinovaný s technologiemi vyrovnání barev přinášejí obraz, který je srovnatelný s kalibrovanými sRGB monitory.

Dalším bonusem nového projektoru je jednoduchost ovládání. Posuvné objektivy můžete kromě ovládacího prvku umístěného přímo na projektoru nastavovat i dálkovým ovládáním. Model WUX5000 je navíc vhodný i pro multiprojektorové promítání, protože promítaný obraz lze přizpůsobit v rozmezí 0,5 pixelu, a to jak vertikálně, tak horizontálně. Obraz lze navíc promítat kromě zdi i na strop nebo podlahu, díky čemuž se projektor dá využít například v návštěvnických centrech, divadlech nebo muzeích.

Novinka, která se hodí jak pro firemní a vzdělávací účely, bude v prodeji v průběhu prvního čtvrtletí roku 2012. Ještě v letošním roce se přidá lékařská verze projektoru s režimem DICOM preset.

ICTS24