Hlavní navigace

Canon „Your Print“

10. 2. 2007

Sdílet

Firma se rozhodla rozšířit své on-line služby ukázkového fotografického tisku „Your Print“ do dalších čtyř zemí. Dobrou zprávou je, že vedle Maďarska, Polska a Slovenska, došlo i na Česko.

CS24

Firma se rozhodla rozšířit své on-line služby ukázkového fotografického tisku „Your Print“ do dalších čtyř zemí. Dobrou zprávou je, že vedle Maďarska, Polska a Slovenska, došlo i na Česko.


Smyslem akce je dát vám možnost vytisknout si zdarma svou fotografii na kterékoli tiskárně Canon a prověřit si tak její kvalitu. Systém, který běží v mnoha evropských zemích již dva roky, získal podle Canonu značnou oblibu a za tuto dobu bylo vytištěno téměř 400.000 snímků.

Vedle tisku vlastního snímku, nabízí firma možnost zvolit si ze stránky Your Print některou z profesionálních fotografií speciálně vybraných pro tuto příležitosti. Následně si zvolíte (vše pracuje v češtině), kterou z 27 tiskáren byste chtěli vyzkoušet. V současné době můžete sáhnout po výrobcích řady Pixma, Pixma Mini a Pixma Pro. Do seznamu se během krátké doby zařadí i tiskárny Selphy.


Větší obrázek.


Jako podklad slouží snímky formátu JPEG o doporučené velikosti souboru 200 až 1.000 KB (mimochodem firma má na stránce klasickou chybu – místo KB uvádí kB) a minimálním rozlišení 512 x 768 bodů. Právě to poslední překvapuje nejvíce – je mi záhadou, jak z něčeho takového může Canon dostat kvalitní ukázkový tisk (optimalizační programy ale dnes už umí opravdu hodně).

A jak vše probíhá? Testovací výtisky na fotografickém papíře Canon 10 x 15 Photo Paper Pro jsou během 24 hodin zcela zdarma expedovány a doručeny během 2 - 3 pracovních dnů. Tak by to prý alespoň mělo standardně fungovat.

A na závěr, jeden námět na vylepšení: u ukázkových snímků by se hodil popis odkud pocházejí a kdo je fotil, a mohlo by jich být přece jen o něco více a také s vyšším rozlišení.


Foto: autor

- - Bohumil Herwig, IDG on-line