Hlavní navigace

CeBIT 2007: eSportNOVA - speciální podložky pod myš pro hráče i pro kancelář

Sdílet

Společnost eSportNOVA na CeBITu představila podložky pod myši s optickým nebo laserovým snímačem. Některé typy jsou určeny pro náruživé hráče počítačových her, jiné zase pro práci v kanceláři

Výstavní prostor společností eSportNOVA (www.esportnova.com) byl na Hannoverském výstavišti v centru zájmu počítačových hráčů. Společnost totiž představila celou řadu podložek pod myši, které vyhovují laserovým nebo optickým myším pracujícím s přesností až 8 000 dpi. Podložky s názvy Killer, Winner II, nebo Raider (v prodeji jsou od loňského léta) mají spodní stranu vyrobenu z neklouzavého povrchu, který dobře přilne k jakémukoliv povrchu stolu.



Stručné informace o podložkách


Podložka Killer


... a její menší sourozenec Winner II

Vrchní část podložek je vyrobena ze speciálního materiálu, který dobře odráží paprsek a zlepšuje přesnost snímání. Levá strana podložek pro hráče je rovná, aby se dala snadno přisunout ke klávesnici, zbývající strany jsou zaoblené a po stranách opatřené zvýšeným lemem. Při hře uživatel snadno pozná, že se blíží ke kraji (narazí na lem hřbetem dlaně či malíčkem) a může myš posunout zpět doprostřed podložky.

Kromě herních podložek byly součástí expozice i rozměrově menší podložky pro běžnou kancelářskou práci. Jejich povrch nenabízí takovou přesnost, spodní část podložek je ale také z neklouzavého a dobře přilnavého povrchu.



Ceny největších podložek se v internetových obchodech ČR pohybují kolem 650 Kč včetně DPH

Foto: Autor

- - Václav Maletínský

CS24