Hlavní navigace

CeBIT 2007: Hama předvedla stereosystém pro MP3, digitální rámeček a laserovou myš

Sdílet

Tři celkem zajímavé produkty pro domácnost, prezentaci a na cesty s notebookem jsme zahlédli na výslavišti v Hannoveru na stánku společnosti Hama. Podívejte se na ně s námi trochu blíž..

CS24

Hama MP3 Stereo System "Rip & Play"


První produkt, který nás na stánku společnosti Hama zaujal, byl kompaktní stereo mikrosystém s USB a SD/MMC konektorem, ve kterém byla zabudována CD mechanika a FM/AM rádio. Pro pohodlné ovládání je k přístroji dodáváno i dálkové ovládání. Mikrosystém je určen k přehrávání a nahrávání z CD a rádia na SD/MMC karty a USB disky, skladby ukládá do formátu MP3 v rozpětí 32-320 kb/s a s podporou VBR.



Pro práci s hudebními soubory nemusíte mít k dispozici PC. Zvukový výstup dvojice údajně dřevěných reproduktorů je 2 x 2,5W, pro menší místnost to celkem stačí, domácí diskotéku pro více osob s ním ale určitě neobsáhnete. Na druhou stranu se tak vyhnete sporům se sousedy, kterým nadměrný hluk občas vadí. LCD displej s modrým podsvícením poskytuje informace z ID3 tagu, při přehrávání nebo listování se tedy neztratíte. Výrobek by měl být dodáván ve stříbrném nebo antracitově šedém provedení

Technické údaje:
CD player podporuje audio CD, MP3, WMA na nosičích CDA, CD-R, CD-RW)
Rádio - FM v rozsahu 87.5 - 108 MHz, AM v rozsahu 522 - 1620 KHz, paměť na 20 stanic pro FM a 10 pro AM
SD/MMC slot s podporou přehrávání MP3/WMA 32-320 kb/s a VBR, zobrazení ID3 tagů
5pásmový equalizer: Flat, Jazz, Pop, Rock, Classic
USB port 2.0 pro přehrávání MP3/WMA, pracuje jako mass storage
Další funkce: digitální hodiny, budík, sleep time 5-120 minut

Hama Digital Picture Frame 8", 4:3



Na digitální rámečky narážíme na CeBITu celkem často, někde je vystavují jako prodejní artikl, jinde na nich běží prezentace vystavovatele. V ČR se rámečky prodávají také, většinou za 800 – 1 200 Kč a zatím přitahují pozornost zákazníků. Rámeček Hamy je na rozdíl od ostatních trochu jiný.

Kromě slotu na paměťové karty má i USB 2.0 připojení, z něhož můžete svoji prezentaci pomocí PictBridge vytisknout na připojené tiskárně. Rámeček také funguje jako čtečka paměťových karet.

Displej s úhlopříčkou 8“ má rozlišení 800 x 600 obrazových bodů, svítivost 350 cd/m2, kontrast 400:1 a můžete na něm přehrávat kromě JPG snímků i videa ve formátu AVI, MPEG 1, Motion JPEG a MOV, jejichž zvukový doprovod bude přehráván buď na interních reproduktorech, nebo na externích „bednách“, připojených prostřednictvím 3,5 jack výstupu. K ovládání prezentací (posuny snímků, změna časování, zastavení) slouží dálkové ovládání.

Hama Wireless Laser Mouse M3010

Třetí produkt bude v různých podobách také zřejmě často k vidění u různých výrobců. Čtyřtlačítková radiová laserová myš je vhodná pro připojení k přenosným počítačům. V nepracovní poloze je plochá, před používání její tělo prolomíte nahoru, aby lépe držela ve vaší dlani, vyjmete USB rádiový dongl a zasunete jej do notebooku.



Napájení pomocí dvou AAA baterií by mělo vydržet údajně 6 měsíců běžného užívání (bohužel nebylo specifikováno, zda je to hodina denně nebo 12 hodin běžného pracovního nasazení workoholika…).

Zajímavě vypadá ploška touchpadu, která nahrazuje rolovací kolečko. Myš je určena pro Windows 2000 a XP, možná časem přibudou ovladače i pro Windows Vista, její dosah by měl být 10 metrů, rozlišení 800 dpi (pro hraní asi nic moc) a před poškozením při přenášení ji chrání transportní obal. K dostání budou barevné kombinace v černé nebo antracitové barvě.

Foto: Hama

- - Václav Maletínský