Hlavní navigace

Červ se skrývá ve videu s ohňostrojem ke Dni nezávislosti

9. 7. 2008

Sdílet

Botnet Storm o prázdninách zvýšil svoji aktivitu. Nová spamová/phishingová kampaň láká uživatele na video slibující údajně dosud největší ohňostroj, který měl být odpálen během letošních oslav Dne nezávislosti (4. červenec).

Botnet Storm o prázdninách zvýšil svoji aktivitu. Nová spamová/phishingová kampaň láká uživatele na video slibující údajně dosud největší ohňostroj, který měl být odpálen během letošních oslav amerického Dne nezávislosti (4. červenec).
Spam s příslušnou nabídkou obsahuje odkaz na servery ovládané útočníky. Zde se uživateli nabízí stažení videa s ohňostrojem, namísto něj se však stáhne soubor fireworks.exe. Jedná se o trojského koně, který poté, co je na počítači spuštěn, z něj udělá součást botnetu Storm.
Útočníci ovládající botnet zkusili podobný útok už loni o prázdninách. Na konci loňského roku se proti botnetu zaměřil Microsoft a jeho Nástroj pro odstranění škodlivého softwaru údajně vyčistil od trojského koně více než půl milionu počítačů, nicméně od té doby začal botnet podle všeho opět růst.

Zdroj: Computerworld.com

Viz také:
Storm Worm ve variantě Peed představuje více než polovinu malwaru
Červů letos nepřibude, ale budou nebezpečnější

Autor článku