Hlavní navigace

CES 2010: Microsoft Arc Keyboard

11. 1. 2010

Sdílet

 Autor:
Microsoft představil na veletrhu malou stylovou klávesnici s bezdrátovým připojením "Arc Keyboard".

Společnost Microsoft, to není jen více či méně oblíbený software, to jsou i menší počítačové periferie jako myši a klávesnice. Na veletrhu spotřební elektroniky CES 2010 v americkém Las Vegas představila svou novou bezdrátovou designovou klávesnici „Microsoft Arc Keyboard“.

Stylová novinka má revoluční design, který reflektuje dnes běžné mobilní využití klávesnic, bez ohledu na to jestli jste v kanceláři, v parku nebo doma. Díky kompaktnosti a nízké váze dnešních notebooků si lidé zvykli pracovat opravdu všude a kanceláří se tak prakticky staly všechny místnosti v domě. Právě „Microsoft Arc Keyboard“ je díky svým proporcím, nízké hmotnosti a subtilnímu provedení ideální pro mobilní práci. Díky svému „Arc“ designu je navíc luxusním doplňkem nejen v domě, ale i v kanceláři.

Klávesnice „Microsoft Arc Keyboard“ je navržena ve stejném stylu a jako doplněk k designové myši „Arc Mouse“. Jejím výrazným prvkem je elegantní oblouk a čisté linie.

Microsoft se chlubí, že hmotnost klávesnice nedosahuje ani půl kilogramu, což, mezi námi, není zase taková slává. Novinka je k počítači připojena miniaturním USB přijímačem, který právě díky svým mini rozměrům může v notebooku zůstat stále zapojený a nikde nebude překážet při jeho přenášení a vkládání do tašek. Pokud je třeba někam odnést samostatně klávesnici, magnetický přijímač lze připevnit na její spodní část. Napájení zajišťuje dvojice AAA baterií.

„Microsoft Arc Keyboard“ bude k dostání během krátké doby za za doporučenou koncovou cenu 1500 korun (~57 euro) včetně standardní tříleté záruky.

CS24

Microsoft Arc Keyboard

Microsoft Arc Keyboard