Hlavní navigace

CES 2010: Štíhlý Sony Walkman A845

7. 1. 2010

Sdílet

 Autor:
A845 nabízí 2,8“ OLED displej, dlouhou výdrž a sluchátka s funkcí potlačení okolního hluku.

Nový Walkman A845/A840 sice není nejtenčí přehrávač na trhu, ale i tak je jeho 7,2 mm zajímavých, navíc váží bez sluchátek jen 62 gramů. jak už se u Sony stalo zvykem, displej je OLED, to znamená s dobrými barvami a výbornými pozorovacími úhly (ve srovnání s LCD), jeho úhlopříčka je 7,1 cm (2,8“), takže se hodí i pro občasné sledování videí.

Režim zobrazení scén Scene Scroll umožňuje rychle procházet delší videa, která se zobrazují jako série malých náhledů, i když není jisté, jak rychle se tyto vytvářejí.

Když chcete větší obraz, tak lze A845 připojit k televizi pomocí volitelného A/V výstupního kabelu. Zapomeňte ale na HD rozlišení, obraz se totiž do televizoru přenáší ve standardní, rozlišení 720x480 bodů při maximálně 30 snímcích za sekundu.

Sony samozřejmě slibuje výjimečnou zvukovou kvalitu i zesílení zvuku zesilovačem S-Master, který využívají hi-fi zařízení a systémy domácího kina Sony. K dispozici je i technologie Sony Clear Audio, která má zesílit čistotu záznamů a zvýšení stereo dojmu, Clear Bass pro basy a další spousta technologií... Ovšem který výrobce toto neslibuje, jen pod jinými názvy?

Zajímavá jsou intraaurální sluchátka EX s potlačením okolního šumu. Nejenže dobře pasivně izolují posluchače od okolního hluku, ale tento také aktivně potlačují vytvářením protifáze. A ocení to jistě i například okolostojící lidé v dopravních prostředích, kteří nemusí být příliš žhaví poslouchat vaše oblíbené skladby. Na výběr je ze tří různých nastavení pro poslech s optimalizovaným potlačením hluku podle toho, kde se zrovna nacházíte: na palubě letadla, v autobuse/ve vlaku nebo v kanceláři.

Walkman A845 vydrží na jedno nabití přehrávat až 29 hodin, ale při vypnutí výše popsaných aktivních technologií, ekvalizéru a spořiče obrazovky. Video lze přehrávat až 9 hodin při běžném jasu displeje.

Video a MP3 přehrávač Wwalkman NWZ-A845 s kapacitou 16 GB bude v prodeji od března 2010 za nejasnou cenu.

CS24

Sony NWZ-A845

Sony NWZ-A845