Hlavní navigace

Český server nabízí download Windows 7. Nelegálně

20. 10. 2009

Sdílet

Známý web SteamGames.cz zveřejnil nabídku downloadu Windows 7 za podezřele nízké ceny. Jde však o nelegální kopie.

Windows 7 ke stažení na českém webu

Téměř celý svět čeká na oficiální začátek prodeje Windows 7 plánovaný na tento čtvrtek, skupina českých webařů se však rozhodla již dále nečekat a na stránkách SteamGames.cz nabídla download tří edic Windows 7 za překvapivě nízké ceny již nyní.

Internetový server zaměřený na prodej her není na české IT scéně (především pak její herní části) neznámý a díky svému provozovateli, společnosti Nixus s.r.o., se jeví nejednomu uživateli i jako celkem důvěryhodný. Proto se jistě již mnoho lidí nechalo nachytat a vybralo si ze zdejší nabídky operačních systémů Windows 7.  Ta obsahuje Windows 7 Home Premium za 1490 Kč, Windows 7 Professional za 1990 Kč a Windows 7 Ultimate za 3890 Kč. Každá edice je nabízena v 32 i 64bitové verzi. Pro cenové srovnání uvádíme, že klasická cena například Windows 7 Ultimate se v předprodejích pohybuje nad hladinou sedmi tisíc korun.

Všechny nabídky jsou zahrnuty pod licencí s názvem Digital download, která má spočívat ve stažení obrazu ISO přímo ze serverů Microsoftu. To však ve skutečnosti není možné a pokud tedy server uživatele po zaplacení částky skutečně přesměruje na nějaký download, rozhodně nepůjde o stahování legálního software. Microsoft totiž oficiálně nenabízí žádné licence operačních systémů Windows ke stažení ze svého download centra.

Provozovatelé webu SteamGames.cz však doprovázejí celý nákup poměrně přesvědčivými popisky, kterými se nechá zlákat nejeden běžný uživatel. „Digital download znamená, že vám bude umožněno stažení ISO obrazu aplikace přímo ze serveru společnosti Microsoft. Součástí je i jazykový balíček, který obsahuje češtinu. ISO pak můžete vypálit na záložní DVD disk, nebo ho můžete použít ve virtuální mechanice. Aktivačním klíčem po nainstalování software aktivujete. Vaše kopie tedy bude ověřená u společnosti Microsoft a budete mít dostupné aktualizace Windows Update,“ píše se v jedné z poznámek u nabídky Windows 7. Nenechte se však nachytat, dle vyjádření Microsoftu rozhodně nejde o legální software. Ten bude k dispozici až ve čtvrtek 22. října.

CS24

 

Windows 7 na SteamGames.cz