Hlavní navigace

Český vesnický simulátor Last Holiday čeká nejistá budoucnost. Herní studio opouští hlavní autor

Sdílet

 Autor: Boomer Games
Aktualizováno 11. 9. 2023 11:13
Herní svět letos v květnu obohatila nová videohra Last Holiday zasazená do prostředí malebné české vesničky. Start hry se nicméně moc nepovedl a kvůli špatnému technickému stavu si hra nevede v očích hráčů moc dobře. Nyní se hra dost možná otřásá v základech kvůli odchodu hlavního autora Antonína Capouška.

O českém vesnickém simulátoru od herního studia Boomer Games a jeho nepříliš úspěšnému startu jsme vás informovali už dříve. Hra vstoupila letos v květnu na Steam v předběžném přístupu, nicméně kvůli velmi špatnému technickému stavu si vysloužila ostrou kritiku ze strany hráčů a recenzentů. Vývojáři si zprvu sypali popel na hlavu a slibovali nápravy, nyní je však otázkou, jak to s hrou bude v budoucnu.

ICTS24

Vidlácký simulátor Last Holiday vyšel na Steamu. Hráči si stěžují na množství bugů Přečtěte si také:

Vidlácký simulátor Last Holiday vyšel na Steamu. Hráči si stěžují na množství bugů

Namísto opravných patchů a zlepšení technické stránky hry se hráči dočkali vyjádření hlavního autora hry Antonína Capouška, který na oficiálním facebookovém profilu hry oznámil odchod ze studia. Podle slov Capouška se nedokázal dohodnout s investory a neví, jak to s hrou bude dál. Hra přitom na Startovači vybrala více jak 600 % původní požadované částky (přibližně 340 tisíc korun). Jak to bude s hrou nadále není vůbec jasné, stejně jako to, jestli se bude hra vůbec dále vyvíjet.

Aktualizace: Herní studio Boomer Games na svém facebookovém profilu promluvilo ohledně odchodu hlavního autora a hry samotné. Vývojáři se omluvili za špatný start hry a celou situaci okolo aktuálního dění studia. Boomer Games se také otevřeně rozhovořili o plánech do budoucna. Nezbývá jim než držet palce.

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.