Hlavní navigace

Chraňte si své děti před nebezpečím z internetu, apeluje Symantec

30. 1. 2008

Sdílet

Internetové stránky v českém jazyce, které mají za cíl poskytnout rodinám i jednotlivcům dostatek informací k ochraně před počítačovou kriminalitou, spustila společnost Symantec. Web obsahuje rady pro rodiče, kterak chránit děti při pohybu na internetu, jak s nimi o problematice komunikovat a nabízí zevrubné informace o jednotlivých hrozbách.

Internetové stránky v českém jazyce, které mají za cíl poskytnout rodinám i jednotlivcům dostatek informací k ochraně před počítačovou kriminalitou, spustila společnost Symantec. Web obsahuje rady pro rodiče, kterak chránit děti při pohybu na internetu, jak s nimi o problematice komunikovat a nabízí zevrubné informace o jednotlivých hrozbách. Na stránkách lze rovněž stáhnout brožuru se základními radami určenou pro tisk, tak aby ji rodiče i děti mohli mít neustále při sobě.
„V dnešní době se stal počítač připojený k internetu běžnou součástí života dětí, navíc jsou v jejich obsluze často zdatnější než rodiče. Ti zase na druhou stranu disponují díky věku a nabytým zkušenostem větší schopností odlišit to špatné od dobrého,“ říká Vladimír Špička ze společnosti Symantec ČR&SR.
Stránky Symantec věnované bezpečnosti dětí obsahují rovněž sloupky Mariany Merrittové, specialistky v oboru bezpečného užívání internetu, články o kybernetické šikaně, bezpečnosti on-line her, odkazy na partnerské projekty, ale také možnost zaslat dotaz odborníkům Symantec.
Stránky jsou dostupné na adrese www.norton.com/cz/familyresource.

 

Autor článku