Hlavní navigace

Citrix ShareFile storage zones: sdílejte data ve vybraných zemích

16. 5. 2012

Sdílet

 Autor: sharefile.com
Se službou ShareFile si mohou podniky a organizace nastavit, ve kterých zemích budou ukládána data sdílená zaměstnanci a nasadit jej jako celopodnikové řešení.

První den konference Synergy 2012 v San Franciscu přinesl řadu zajímavých novinek. Mezi nimi je i řada vylepšení, kterých dostala služba ShareFile, která nabízí funkci personálního cloudu (tedy sdílení dat mezi zařízeními uživatele) a sdílení dat s dalšími uživateli - napřklad v rámci pracovních týmů, s kontraktory či obhcodními partnery.

ShareFile získal Citrix v říjnu minulého roku - jedná se o službu která byla od svého založení v roce 2005 zaměřena primárně na firemní zákazníky a v současné době má zhruba 4,5 milionu uživatelů a 20 tisíc platících firemních zákazníků. (Pro srovnání, nejpopulárnější Dropbox, který se ale nezaměřuje výhradně na firemní klientelu, měl na sklonku minulého roku přes 50 milionů uživatelů).

Otázka kde se firemní data v rámci služeb jako je ShareFile (či Dropbox) skutečně nachází je pro řadu institucionálních zákazníků klíčová s ohledem na legislativu regulující pohyb citlivých údajů a ochranu osobních dat. Nová funkce Storage Zones, kterou Citix představil, umožňuje zákazníkům aby si v případě ShareFile nastavili, zda mají být data ukládána na jejich vlastní infrastruktuře (privátním cloudu) nebo v rámci cloudového úložiště Citrixu na konkrétních lokalitách v různých částech světa, případně kombinaci obojího - a to buď s ohledem na legislativní požadavky nebo na optimalizaci výkonu, tedy rychlosti s jakou jsou data z různých lokalit dostupná.

ShareFile navíc nabízí pokročilé nástroje pro bezpečné sdílení a správu dat na různých typech mobilních zařízení, integraci s MS Outlook, a nově také integraci s dalšími produkty Citrixu - zejména platformou pro spolupráci Podio (té se budeme věnovat v samostatné novince), či s Cloud Gateway 2 což usnadňuje nasazení ShareFile coby celopodnikového řešení ve velkých organizacích. Nová aplikace pro iPad pak nabízí podporu několika ShareFile účtů a především pokročilé zabezpečení podnikových dat, u nichž je možné nastavit "expiraci", sledovat nakládání s nimi  a další funkce (nová aplikace bude dostupná na App Store koncem května).

Byl pro vás článek přínosný?