Hlavní navigace

Citrix ShareFile storage zones: sdílejte data ve vybraných zemích

16. 5. 2012

Sdílet

 Autor: sharefile.com
Se službou ShareFile si mohou podniky a organizace nastavit, ve kterých zemích budou ukládána data sdílená zaměstnanci a nasadit jej jako celopodnikové řešení.

První den konference Synergy 2012 v San Franciscu přinesl řadu zajímavých novinek. Mezi nimi je i řada vylepšení, kterých dostala služba ShareFile, která nabízí funkci personálního cloudu (tedy sdílení dat mezi zařízeními uživatele) a sdílení dat s dalšími uživateli - napřklad v rámci pracovních týmů, s kontraktory či obhcodními partnery.

ShareFile získal Citrix v říjnu minulého roku - jedná se o službu která byla od svého založení v roce 2005 zaměřena primárně na firemní zákazníky a v současné době má zhruba 4,5 milionu uživatelů a 20 tisíc platících firemních zákazníků. (Pro srovnání, nejpopulárnější Dropbox, který se ale nezaměřuje výhradně na firemní klientelu, měl na sklonku minulého roku přes 50 milionů uživatelů).

CS24

Otázka kde se firemní data v rámci služeb jako je ShareFile (či Dropbox) skutečně nachází je pro řadu institucionálních zákazníků klíčová s ohledem na legislativu regulující pohyb citlivých údajů a ochranu osobních dat. Nová funkce Storage Zones, kterou Citix představil, umožňuje zákazníkům aby si v případě ShareFile nastavili, zda mají být data ukládána na jejich vlastní infrastruktuře (privátním cloudu) nebo v rámci cloudového úložiště Citrixu na konkrétních lokalitách v různých částech světa, případně kombinaci obojího - a to buď s ohledem na legislativní požadavky nebo na optimalizaci výkonu, tedy rychlosti s jakou jsou data z různých lokalit dostupná.

ShareFile navíc nabízí pokročilé nástroje pro bezpečné sdílení a správu dat na různých typech mobilních zařízení, integraci s MS Outlook, a nově také integraci s dalšími produkty Citrixu - zejména platformou pro spolupráci Podio (té se budeme věnovat v samostatné novince), či s Cloud Gateway 2 což usnadňuje nasazení ShareFile coby celopodnikového řešení ve velkých organizacích. Nová aplikace pro iPad pak nabízí podporu několika ShareFile účtů a především pokročilé zabezpečení podnikových dat, u nichž je možné nastavit "expiraci", sledovat nakládání s nimi  a další funkce (nová aplikace bude dostupná na App Store koncem května).