Hlavní navigace

Copilot nabídne funkce, které zjednoduší komunikaci s ním

Sdílet

 Autor: Depositphotos (úprava PCWorld)
Microsoft pomocí hlasových a vizuálních funkcí vylepšuje Copilota tak, aby jeho interakce s uživateli byla realističtější.

Microsoft představil několik aktualizací bezplatné služby Microsoft Copilot i placeného Copilota Pro. Jejich smyslem je zvýšit výkon a usnadnit konverzaci s osobním AI asistentem

Chcete Copilot+ PC?

Mezi aktualizacemi je například funkce Copilot Vision, nativně zabudována do prohlížeče Microsoft Edge, umožňující Copilotovi vidět, co uživatel vidí při surfování na webu.

Může pak odpovídat na dotazy týkající se obsahu webové stránky v přirozeném jazyce – zvýraznit recenze, které pomohou vybrat film na Rotten Tomatoes, nebo pomoci s výzkumem, uvedl dva příklady Microsoft.

„Věříme, že Copilot může jít dál než jen k zodpovídání základních otázek a generování obsahu a nabídnout vám komplexnější podporu pro vás a vaše úkoly,“ uvedl Yusuf Mehdi, viceprezident Microsoftu a ředitel marketingu pro spotřebitele, přičemž služba bude zpočátku omezena na seznam předem schválených webových stránek.

Mehdi také uvedl, že Microsoft už podnikl kroky k „respektování a ochraně“ soukromí uživatelů při přístupu ke Copilot Vision, který je ve výchozím nastavení vypnutý.

Budoucnost Windows: Copilot+ PC nabídnou praktické AI nástroje Přečtěte si také:

Budoucnost Windows: Copilot+ PC nabídnou praktické AI nástroje

„Musíte se aktivně rozhodnout, že funkci povolíte. Že je zapnutá, zřetelně uvidíte. A žádné konverzace ani obsah se neukládají mimo aktivní relaci a žádná z interakcí Copilot Vision nebude použita pro učení jazykových modelů.“

Funkce bude zpočátku zavedena ve Spojených státech prostřednictvím Copilot Labs, nové služby, v níž mohou placení předplatitelé služby Copilot Pro testovat vyvíjené AI funkce.

Další experimentální funkcí dostupnou v Copilot Labs je Think Deeper, která umožňuje Copilotu „uvažovat“ a odpovídat na složitější otázky.

„Funkci Think Deeper zabere více času, než odpoví, a umožňuje tak Copilotu poskytovat podrobné odpovědi krok za krokem na náročné otázky,“ uvedl tým Copilot v příspěvku na blogu.

Počítače s umělou inteligencí Copilot+ jsou konečně tady. Nechcete je! Zatím Přečtěte si také:

Počítače s umělou inteligencí Copilot+ jsou konečně tady. Nechcete je! Zatím

„Navrhli jsme ji tak, aby byla užitečná pro nejrůznější praktické, každodenní výzvy, jako je porovnání dvou složitých možností vedle sebe. Mám se přestěhovat do toho nebo onoho města? Jaký typ auta nejlépe vyhovuje mým potřebám? A tak dále.“

Funkce Think Deeper je nyní k dispozici omezenému počtu zákazníků systému Copilot Pro v Austrálii, Kanadě, na Novém Zélandu, ve Spojeném království a ve Spojených státech.

Microsoft rovněž oznámil refresh mobilní aplikace Microsoft Copilot, jejíž uživatelské rozhraní je „štíhlejší, jednodušší, vřelejší a celkově přístupnější,“ uvedl Mehdi. Nová verze aplikace už je k dispozici.

Díky zavedení funkce Copilot Voice pak bude konverzace s AI asistentem realističtější a přirozenější. Přepracované hlasové rozhraní slibuje rychlejší reakce a možnost přerušit, když Copilot mluví; uživatelé si také nyní mohou při komunikaci s asistentem Copilot vybrat ze čtyř různých hlasů.

„S novým Copilot Voice budete mít plynulejší a poutavější konverzaci, protože odpovědi jsou rychlejší a můžete snadno přerušovat a řídit svůj zážitek,“ říká Mehdi.

Video ke kávě

Máte čas na rychlé a informativní video?

Jeden z hlasů asistenta lze také nastavit tak, aby předčítal přehled zpráv Copilot Daily – souhrn zpráv z autorizovaných zdrojů obsahu. (Microsoft spolupracuje s agenturami Reuters, Financial Times, německým vydavatelstvím Axel Springer a dalšími.) Bude také poskytovat předpověď počasí.

Služba Copilot Voice je zpočátku dostupná v angličtině v Austrálii, Kanadě, na Novém Zélandu, ve Velké Británii a ve Spojených státech.

Byla s námi jen chvíli. Klávesa Copilot půjde překonfigurovat Přečtěte si také:

Byla s námi jen chvíli. Klávesa Copilot půjde překonfigurovat

Podle Microsoftu se však brzy rozšíří do dalších regionů a jazyků. Služba Copilot Daily se nyní zavádí ve Spojených státech a Velké Británii a brzy přibydou další země.

Aby Microsoft pomohl novým uživatelům začít, vydal aplikaci Copilot Discover, která poskytuje návod k funkcím AI asistenta a návrhy na „zahájení konverzace“.

Zavádění realistických asistentů AI je součástí širšího trendu, domnívá se Jason Wong z analytické společnosti Gartner. 

CS24

Ta předpovídá, že do roku 2026 bude 80 % ze 100 největších spotřebitelských značek nabízet antropomorfizované generativní agenty AI, kteří budou podporovat loajalitu spotřebitelů.

A nejde jen o Microsoft Copilot; Google Gemini, OpenAI ChatGPT a X.ai Grok vyvíjejí multimodální agenty, kteří budou „bavit, informovat a propojovat spotřebitele s relevantními službami a produkty.“

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.