Hlavní navigace

CS Link se dohodla se společností ASTRA na další satelitní kapacitě

12. 5. 2008

Sdílet

Česká satelitní platforma využije další kapacitu na úspěšné orbitální pozici společnosti ASTRA 23,5 stupňů východní délky pro rozšíření programové nabídky.

CS24

SES ASTRA podepsala dohodu na další satelitní kapacitu na své hlavní orbitální pozici 23,5 stupňů východní délky pro českou digitální satelitní platformou CS Link. Nová kapacita bude využita pro rozšíření programové nabídky.

CS Link je největší satelitní platformou v České republice se 400 000 zákazníky a vysílající celkem 25 televizních a 11 rozhlasových programů. Na základě této nové dohody bude CS Link využívat další, v pořadí již třetí, transpondér satelitního systému ASTRA.

SES ASTRA rozvíjí svou orbitální pozici 23,5 stupňů východní délky na novou pozici pro vysílání Direct-to-Home (DTH). Na této pozici jsou umístěny dva satelity společnosti ASTRA, ASTRA 3A a ASTRA 1E, které obsluhují střední Evropu, země Beneluxu a německé kabelové sítě a dále poskytují připojení k vysoko-rychlostnímu široko-pásmovému produktu ASTRA2Connect. Země Beneluxu, Česká a Slovenská republika vykázaly v roce 2007 na pozici 23,5 stupňů východní délky silný růst, navýšily svůj dosah o 700 000 DTH domácností a 1,7 milionů domácností přijímající programy přes kabel head-ends (Výzkumu SES Astra: Monitor satelitů, konec roku 2007).

„Naše orbitální pozice 23,5 stupňů východní délky se stala nejdůležitější pozicí pro vysilatele z Beneluxu a střední Evropy a máme v úmyslu poskytovat tuto pozici take pro další trhy ”, říká Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „Pomocí jednoduchého technického zařízení, konvertoru Duo LNB, si mohou satelitní domácnosti v těchto oblastech výrazně rozšířit svou programovou nabídku mezinárodních volných kanálů a přijímat signály ze dvou orbitálních pozic společnosti ASTRA, 19,2 stupňů východní délky a 23,5 stupňů východní délky. Tato dohoda s CS Link představuje další posílení pozice společnosti ASTRA na trzích ve střední a východní Evropě.”

„Rozhodli jsme se pro distribuci přes satelitní systém ASTRA hlavně pro jeji atraktivitu, která spočívá v tom, že ji využívají renomovaní vysílatelé a take díky optimálnímu pokrytí trhů v České republice a v dalších středoevropských zemích”, řekl Leoš Pohl, předseda představenstva společnosti Czech Digital Group operátora CS Link. „S touto novou kapacitou jsme schopni dále posílit atraktivitu programové nabídky platformy CS Link. Oceňujeme dlouholeté zkušenosti společnosti SES ASTRA v zajišťování technické dokonalosti a očekáváme vysokou kvalitu služeb a optimální pokrytí trhů.”

- - Alexandr Radecký