Hlavní navigace

Čtyřbarevný headset

1. 2. 2007

Sdílet

Belkin Bluetooth Headset F8T064 hovor za rozumnou cenu V zářijovém PC WORLDu jsme přinesli rozsáhlý test patnáct...


Belkin Bluetooth Headset F8T064 hovor za rozumnou cenu


V zářijovém PC WORLDu jsme přinesli rozsáhlý test patnácti bezdrátových náhlavních souprav. Pochopitelně jsme nevyčerpali veškerou nabídku podobných produktů, která je na trhu k nalezení, a proto se nyní s vámi podělíme o dojmy z dalšího headsetu. Tentokrát se jedná o značku Belkin, s jejíž jménem si nejspíše řada z vás vybaví především různé síťové produkty a doplňky či příslušenství k MP3 přehrávačům. Belkin Bluetooth Headset F8T064 své značce ostudu nedělá a jistě všechny uživatele náhlavních souprav potěší.
Belkin u tohoto přístroje sází zejména na komplexnost a funkčnost. To znamená, že po zakoupení headsetu naleznete v balení všechno, co lze od podobného zařízení očekávat. Začněme například u tří nabíječek: kromě klasického síťového adaptéru máte možnost nabíjet přístroj v autě nebo pomocí USB kabelu připojeného k počítači. Samotný přístroj u sebe můžete nosit rovněž hned třemi způsoby. Lze jej volně zastrčit do ucha jako špuntové sluchátko (balení obsahuje i náhradní molitanovou vycpávku), nebo jej zajistit za uchem odnímatelnou sponku, nechybí ani možnost připnout headset pomocí speciální úchytky na řetízek kolem krku. Uživatelé s citem pro eleganci designu nepochybně rovněž ocení možnost vyměňovat vnější krytku přístroje vedle standardního stříbrného provedení tak lze přístroj jednoduše přebarvit do modré, bílé či černé barvy.
Belkin Bluetooth Headset se s hmotností 10,6 g řadí mezi lehčí přístroje a na komfortu je tato skutečnost znát. Přístroj v uchu skoro necítíte, a pokud k zajištění použijete přídavnou sponku, headset se ani při prudších pohybech hlavy nijak výrazně nehýbá a bezpečně drží na místě. Na přední straně zařízení se nachází jedno větší univerzální tlačítko pro ovládání hovorů včetně opakovaného i hlasitého vytáčení, pod ním pak dvojice tlačítek určených k regulaci hlasitosti. Toto řešení není úplně nejšťastnější, neboť při nahmatání požadovaného tlačítka musíte chvilku pátrat prsty po přístroji. Ani kvalita přenášeného signálu není stoprocentní, protože účastníci hovoru jakoby měli sklon k huhlání a scházely jim v hlase výšky. Udávaný dosah deset metrů je bohužel dosti nadnesený, proto očekávejte rušení signálu už po nějakých pěti metrech. Kapacita baterie v přístroji vystačí zhruba na čtyři hodiny hovoru.

Belkin Bluetooth Headset

tři různé nabíječky komfortní design cena
nižší kvalita signálu
menší dosah
Cena vč. DPH: 1 300 kč
K testu zapůjčila firma: Belkin,
www.belkin.cz

Autor článku