Hlavní navigace

Další Walkmany do sbírky

1. 5. 2007

Sdílet

Sony Ericsson představil W660i nový model mobilního telefonu, jež spadá do produktové řady Walkman, zaměřené na hu...


Sony Ericsson představil W660i nový model mobilního telefonu, jež spadá do produktové řady Walkman, zaměřené na hudební funkce. Elegantní šasi s rozměry 102 x 46 x 14,5 milimetru a hmotností 93 gramů bude k dostání ve dvou barevných variantách, červené Rose Red a černé Record Black. Novinka může pracovat kromě GSM prostředí i v sítích třetí generace UMTS, přičemž je vybavena VGA kamerkou pro účely videotelefonie. Druhý z fotoaparátů je dvoumegapixelový, bohužel však nedisponuje funkcí automatického ostření. Aktivní displej s rozlišením 176 x 220 obrazových bodů poskytuje uživateli komfortních 262 000 barevných odstínů. Z avizovaných hudebních funkcí musíme kromě FM rádia zmínit také propracovaný přehrávač Walkman player 2.0, jenž spolupracuje s paměťovými kartami typu Memory Stick Micro (přímo v balení s telefonem je přítomna 512MB karta). Pokud vás tato novinka oslovila, můžete se na ni těšit v průběhu druhého čtvrtletí 2007. Jen o několik dnů později následoval vysouvací model W580i (99 x 47 x 14 mm, hmotnost 94 gramů), vybavený kvalitním displejem s rozlišením 240 x 320 pixelů a dvoumegapixelovým fotoaparátem. Hudební funkce zastupuje samozřejmě MP3 přehrávač a FM rádio s podporou RDS. Vnitřní paměť s kapacitou 12 MB by asi náročnému uživateli nestačila, ten sáhne po možnosti rozšíření kartou Memory Stick Micro (někdy bývá tento formát označován také jako M2). Propojení s okolními zařízeními lze realizovat prostřednictvím USB kabelu nebo Bluetooth 2.0. K dispozici budou i aplikace pro sportovní vyžití, např. krokoměr. Třetí z uvedených Sony Ericssonů, Z750i (97,4 x 49 x 20 mm, 110 gramů), sice nespadá do kategorie Walkman, ale jakožto UMTS/GSM véčko s podporou rychlých dat ve formátu HSDPA i EDGE vás jistě také zaujme. Designově se novinka značně podobá modelu Z610i, vnější OLED displej je nenápadně zakomponován do povrchu přístroje, v neaktivním stavu není vůbec vidět. Vnitřní displej nabízí příjemné rozlišení 240 x 320 obrazových bodů při 262 000 barvách. Základní velikost paměti činí v tomto případě 32 MB, o podpoře Memory Stick Micro není třeba pochybovat. Rovněž dvoumegapixelový snímač fotoaparátu lze u Sony Ericssonu dnes chápat již jako standardní. Dostupnost byla ohlášena na třetí čtvrtletí 2007.

Symbian již ve verzi 9.5

Nejoblíbenejší operační systém pro mobilní telefony, Symbian, se dočkal další vývojové verze, tentokrát již s označením 9.5. Provedené inovace by měly přinést vyšší výkon při menších nárocích na hardware, lepší zvládnutí multitaskingu, přidána byla přímá podpora mobilní televize DVB-H. Pracuje se také na přípravě dalších jazykových verzí, zejména pro rychle rostoucí trhy v rozvojových zemích.

Ghostrider u O2

Portál O2 Active přichází tento měsíc s novým speciálem věnovaným filmu Ghost Rider k dispozici jsou obrázky na displej vašeho mobilu, reálné melodie, zvuky motorek a v neposlední řadě také hra v jazyce Java.

Nová spolupráce na trhu s mobily

Společnosti Sony Ericsson a Sagem se dohodly na spolupráci v oblasti vývoje levných mobilů, konkrétně Sony Ericsson má v plánu prodávat levné Sagemy pod svou značkou. Podle oficiálního vyjádření k tomuto kroku Sony Ericsson přistoupil proto, aby se mohl plně věnovat vývoji špičkových mobilů. Sagem si od něj slibuje zvýšení prestiže a lepší využití výrobních kapacit. Zároveň dochází ke spojení části vývojových týmů obou výrobců, nově vzniklá jednotka bude pracovat v prostorách Sagemu v Cerge ve Francii.

Pantech s magnetem

Představte si mobilní telefon vysouvací konstrukce, jejíž mechanismus není založen na klasickém kolejničkově-pružinovém pojetí, ale k vysouvání používá dvě magnetické plochy natočené k sobě shodnými póly, což zaručuje hladký pohyb bez mechanického tření. Také díky této zvláštnosti se inženýrům z vývojového střediska společnosti Pantech podařilo zkonstruovat v současnosti nejtenčí vysouvací mobil s "mírou tenkosti" pouhých 9,9 milimetrů, což je o dobré 2 milimetry méně, než měl dosud vedoucí Samsung ze série Ultra Slim Edition.

Dobíjejte s O2 nad 500

Pokud si u slovenského O2 dobijete kredit na předplacené kartě částkou ve výši alespoň 500 Sk, získáte v celém následujícím kalendářním měsíci lehce zvýhodněnou tarifikaci místo 8,50 Sk za minutu zaplatíte operátorovi 7,90 Sk. Nabídka platí prozatím do konce července, ale považujeme za vysoce pravděpodobné, že se bude ještě prodlužovat.

Dobijte Twist z paušálu

T-Mobile zprovoznil možnost dobití kreditu předplacené karty na vrub paušálního zákazníka. K dispozici je jak dobíjení jednorázové (v rozmezí 200 až 9 999 Kč), tak i pravidelné v měsíčních intervalech (za 200, 300 nebo 500 Kč). Službu lze ovládat prostřednictvím wapu, portálu t-zones nebo odesláním SMS zprávy. Více informací hledejte na webu www.t-mobile.cz/dobijenizvyuctovani. Do konce září bude ke každému dobití tímto způsobem přičten 10% bonus. Podobnou službu u nás nabízí i O2.

Mobil se soláriem

Se zajímavou možností řešení věčných problému s dobíjením baterie mobilu přišel čínský výrobce Hi-Tech Walth, když představil mobilní telefon S116 vybavený solárním panelem umístěným na čelním krytu. Již dříve bylo k dispozici několik prototypů se solárním dobíjením od různých výrobců, ale tentokrát se jedná poprvé o seriózní řešení, určené pro masový prodej. Podle vyjádření výrobce by mělo čtyřicetiminutové čerpání sluneční energie vystačit až pro 25 minut hovoru.