Hlavní navigace

Dell ukázal funkční netbook se systémem Android

25. 5. 2009

Sdílet

 Autor:
Dell je o krok dál před svými konkurenty co se týče implementace mobilního operačního systému Android do netbooků. Ve videu ukazuje Dell Mini 10v s Android Cupcake.

Není žádným tajemstvím, že Google by rád svůj operační systém Android, určený pro chytré telefony, viděl i v netboocích. A výrobci rozhodně nejsou proti, vždyť prozatím je OS Android přijímán zákazníky kladně a každá alternativa k dosud dominantním Windows XP se hodí.

Dell není zdaleka jedinou společností projevující zájem o spojení Androidu a netbooku, více například v článku Asus nabídne netbooky s Google Android. Nicméně je první firmou, která alespoň na video ukazuje netbook s funkčním OS Android, respektive s nějakou jeho přizpůsobenou variantou.

 

CS24


Na videu uveřejněném na firemním blogu Direct2Dell ukazuje Doug Anson, technologický stratég Dellu, tři Mini 10v netbooky - jeden s čistým operačním systémem Linux Ubuntu, další s Ubuntu Netbook Remix a třetí s Android Cupcake, což je varianta Androidu přizpůsobená pro netbooky.

Anson ovšem zdůrazňuje, že Dell „neohlásil výrobní plány“, což v zásadě jen znamená, že systém ještě není dostatečně hotov pro tržní uvedení, nicméně toho bychom se měli také dočkat. Zvláště, když takový systém slibuje svižnější chod než Windows XP, nižší cenu a stále větší popularitu u zákazníků v souvislosti s uváděním nových smartphonů s Androidem.