Hlavní navigace

Deset tipů pro pokročilé vyhledávání na Googlu - 4.díl

28. 8. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Tyto tajné triky vám pomohou rychleji najít to, co hledáte.

Předcházející díl

 

Je úplně jedno, jak moc dobří jste při vyhledávání pomocí internetového vyhledávače Google – vždy se totiž máte co učit, protože Google neustále vyvíjí další a další možnosti a vylepšení, které vám mají usnadnit a urychlit vyhledávání na Internetu.Chcete-li si vylepšit své schopnosti vyhledávání na Internetu nebo se třeba jen dozvědět tajné tipy a triky pro vyhledávání na Internetu, pak vítejte a pusťte se do čtení!

Jaký význam má toto slovo?

Pokud chcete zjistit význam nějakého slova a případné další informace okolo něj, nejrychleji to zjistíte tak, že toto slovo zadáte do vyhledávače Google

Pokud chcete zjistit význam nějakého slova, pak můžete použít internetové slovníky jako jsou například Merriam-Webster. Stejně hodnotné výsledky vám však poskytne i Google. Zadejte do políčka pro vyhledávání klíčové slovo define: následované slovem, jehož význam chcete zjistit.

Ve výsledcích vyhledávání pak klepněte na obrázek šipky dolů, čímž se vám zobrazí další informace. Tak například se vám v podobě grafu zobrazí oblíbenost používání tohoto slova v průběhu jednotlivých století, popřípadě máte také možnost si toto slovo nechat přeložit do jiného jazyka. V podstatě tak vidíte, že se Google skutečně může stát vaším pomocníkem, s jehož pomocí budete mít všechny informace takřka na dosah.

Vyhledávání podle typu souboru

Pokud hledáte soubor ve formátu PDF, tak to Googlu řekněte, ať ví, co má hledat

Učitelé, studenti a všichni ostatní, co provádí vyhledávání, často hledají nějaký dokument v konkrétním formátu, jako je například formát PDF nebo dokument Word nebo klidně nějaký jiný, který se snadno sdílí. Pokud tedy hledáte dokument v nějakém konkrétním formátu, pak za výraz pro vyhledávání zadejte řetězec filetype:, který doplňte odpovídajícím formátem, jako je například pdf, docx nebo podobný.

Trocha zábavy neuškodí

Tato hra s bouráním zdi vám spolehlivě nabourá stereotyp všedního pracovního dne

ICTS24

Odpočiňte si při vyhledávání tím, že si zahrajete starou klasickou hru s bouráním zdi známou už z počítačů Atari. Zadejte do políčka pro vyhledávání výraz Breakout Google a následně ve výsledcích vyhledávání klepněte na odkaz Atari Breakout on Google – G.co. Vzápětí se vám vzhled obrazovky promění do podoby dlaždic, které máte za úkol pomocí míčku postupně rozbít.

Další skvělou hrou pak je Google Pac-Man, který představuje skvělý způsob, jak „zabít“ několik minut, když zrovna nemáte co dělat.