Hlavní navigace

Detaily o LCD monitoru DreamColor LP2480zx od HP

12. 6. 2008

Sdílet

Společnost HP tento týden představila nový 24" LCD monitor HP DreamColor LP2480zx s výrazně inovovaným barevným podáním, jak jsme již na našich stránkách informovali. Vzhledem k tomu, že se jedná o výrobek s výrazným prvkem inovace, přiblížíme si jej nyní detailněji.

Společnost HP tento týden představila nový 24" LCD monitor HP DreamColor LP2480zx s výrazně inovovaným barevným podáním, jak jsme již na našich stránkách informovali. Vzhledem k tomu, že se jedná o výrobek s výrazným prvkem inovace, přiblížíme si jej nyní detailněji.

Nový výrobek podle slov výrobce výrazně pozmění ekonomický model pohledu na správu barev, neboť umožní nasazení cenově přijatelných displejů do všech míst, pro něž je kritickým požadavkem přesnost barev a ještě dodnes se zatím používaly klasické CRT monitory nebo monitory s cenou několik set tisíc Kč.

HP DreamColor LP2480zx je údajně prvním celosvětově dostupným displejem pro grafická pracoviště, který na širokoúhlém LCD panelu s LED podsvícením využívá 30bitovou barevnou hloubku pro zobrazení více než 1 miliardy barev. Cena displeje je přitom jen zlomkem pořizovací ceny ostatních high-endových LCD displejů pro profesionální použití když zohledníme srovnatelné technické parametry. Tato efektivní kombinace nabízených vlastností, vysokého výkonu a nízké ceny zároveň eliminuje dlouhotrvající překážku, dosud omezující tvorbu digitálního obsahu – cenovou dostupnost a zachování barevné přesnosti mezi zařízeními.

Nový HP DreamColor displej je navržen pro profesionály, pro něž je přesná správa barev a jejich správné zobrazení nezbytností, a pro spotřebitele, kteří se orientují na využití posledních technologických inovací. Barevné podání nového displeje HP je s běžnými LCD panely jen stěží srovnatelné – barevný gamut je výrazně širší a obsahují 63krát více barev. Červená, modrá a zelená jsou viditelně hlubší, černá je čtyřikrát tmavší a nastavení bílé je programovatelné pro zvýšení relativní přesnosti.

CS24

DreamColor displej je navržen tak, aby plně odpovídal požadavkům profesionálních průmyslových standardů a obsahuje sedm předdefinovaných barevných prostorů, přístupných pomocí stisku ovládacího tlačítka. Má také rozhraní pro noční vidění pro pracovní podmínky v temné komoře.

Nový LCD monitor obsahuje také HP DreamColor software, který umožňuje nastavit na displeji hodnověrné, přesné a přirozené barvy, a DreamColor kalibrační sadu pro přesnou kalibraci.

Nenechte si ujít:
Vytlačí OLED technologie klasické LCD panely?

HP představil širokou řadu nových PC, monitorů a notebooků

Novou vlajkovou loď svých profesionálních LCD monitorů představil NEC

Budoucí displeje budou postavené na bázi nanotechnologie

Konkrétní technické parametry monitoru jsou následující:

  • Širokoúhlý panel IPS s rozlišením 1 920 x 1 200 bodů
  • Jas 250 cd/m2
  • Doba odezvy 12 ms (black-to-white-to-black), 6 ms (gray-to-gray)
  • Pozorovací úhly 178 stupňů
  • Kontrast 1000:1
  • Příkon typicky 42 wattů, maximálně 90 wattů, v módu spánku 10 wattů
  • Video vstupy: DVI-I, DisplayPort 1.1, HDMI 1.3, Component (YPbPr), S-Video, Composite

HP DreamColor LP2480x bude dostupný v České republice od konce června s předpokládanou cenou 35900 Kč bez DPH.