Hlavní navigace

Do firmy i do obývacího pokoje

1. 11. 2006

Sdílet

Projektor ViewSonic PJ458D XGA rozlišení za příznivou pořizovací cenu S datovým projektorem ViewSonic jsme vás ...


Projektor ViewSonic PJ458D XGA rozlišení za příznivou pořizovací cenu


S datovým projektorem ViewSonic jsme vás v krátkosti seznámili již v jarním čísle časopisu PC WORLD, konkrétně v přehledovém testu projektorů. Od té doby výrobce pořizovací cenu výrazně snížil, tudíž je v současné době produkt velmi atraktivní. Zvlášť pokud uvážíte, že jeho parametry jsou pro většinu domácích i firemních uživatelů zcela ideální. V době, kdy byl projektor uveden na český trh, činila jeho cena 33 320 Kč včetně DPH, dnes jej můžete pořídit pouze za 25 704 Kč včetně DPH.
Datový projektor značky ViewSonic potěší uživatele velmi pěkně navrženým designem. Rozměry zařízení jsou 256 x 88 x 200 mm (šířka x výška x hloubka). Hmotnost datového projektoru pak činí cca 2,2 kg. Kombinace stříbrné, chromové a černé barvy spolu ladí a tvary zařízení jsou bezesporu neotřelé a navíc i elegantní. Zajímavý prvek tvoří kryt objektivu, který je tvarován tak, aby při nasazení na objektiv působil jako kompaktní součást produktu. Méně pozorní jedinci si tak na první pohled ani nevšimnou, kde se schovaný objektiv (pod nasazenou krytkou) nachází. Za pochvalu jistě stojí i elegantní chromová tlačítka na těle zařízení. Dálkový ovladač má průměrný design a je vybaven laserovým ukazovátkem. Obrazovkové menu (OSD) není příliš graficky povedené, nicméně nabízí veškeré standardní funkce, které může běžný uživatel vyžadovat. Je trochu škoda, že není možné menu přepnout do češtiny. Na výběr je angličtina, němčina, francouzština, španělština, portugalština, italština, ruština, čínština, japonština a korejština.
Projektor disponuje projekční lampou o výkonu 200 W, pro domácnost či malou firmu více než dostačujícím světelným výkonem 2 000 ANSI lm a zobrazovacím prvkem DLP s nativním rozlišením XGA (1 024 x 768 bodů) a úhlopříčkou 4 : 3. Je celkem samozřejmé, že lze projektor přepnout i do režimu 16 : 9. Na zadní stěně objevíte obvyklá rozhraní: VGA, S-Video, kompozitní video, USB a vstup pro zvuk (jack 3,5 mm).
Balení produktu obsahuje brašnu, tištěný instalační manuál, CD s dokumentací v elektronické podobě a doprovodným softwarem, který představují především ovladače nebo barevné profily pro operační systém (INF/ICM).
Vzhledem k neotřelému a elegantnímu vzhledu, parametrům i příznivé ceně je pravděpodobné, že po produktu PJ458D sáhne nejeden manažer i domácí uživatel. Prvního potěší při promítání prezentací, u druhého může fungovat například jako domácí kino. Pokud u svého nového datového projektoru nevyžadujete digitální vstup DVI nebo HDMI, pak se může stát ViewSonic PJ458D šikovným pomocníkem, který vás nezklame.

ViewSonic PJ 458D

rozlišení XGA
světelný výkon projektoru
pořizovací cena
kryt objektivu
OSD nenabízí češtinu
neobsahuje DVI nebo HDMI
Cena vč. DPH: 25 704 Kč
K testu zapůjčila firma: ViewSonic, www.viewsonic.cz

Autor článku