Hlavní navigace

Dočasné zrychlení internetu na jedno kliknutí

26. 7. 2005

Sdílet

Český Telecom nabízí možnost dočasného zvýšení rychlosti připojení...

Český Telecom začal uživatelům služby Internet Expres nabízet možnost dočasného zvýšení rychlosti připojení k internetu.

Nová služba nese označení Expres Klik (aktivace se provádí kliknutím na webu a údajně by měla proběhnout do 10 minut) a podle marketingového ředitele Simona Burckhardta je určena zejména těm zákazníkům, kteří chtějí vyzkoušet výhody vyšší rychlosti nebo například jednorázově stáhnout větší objem dat, film, hudbu či nový software.

Cena služby začíná na 58 korunách na 24 hodin za zvýšení rychlosti o jednu úroveň, tedy například ze 128 Kb/s na 512 Kb/s. Rychlost je možné zvyšovat i o několik úrovní najednou, přiměřeně se navýší také datové limity.

Telecom začal službu Expres Klik (podobnou službu poskytují jen čtyři další operátoři na světě) nabízet velkoobchodně i ostatním poskytovatelům internetového připojení (ISP). Ti za zvýšení rychlosti o jednu úroveň zaplatí 24 Kč.

Vysokorychlostní internet prostřednictvím pevné linky využívá více než 170 000 zákazníků (o 70 000 klientů více než na začátku roku), přičemž dostupné je v 1 094 lokalitách.To je více než 90 % všech telefonních linek.