Hlavní navigace

Doplňky pro Excel: vyhledejte si ty nejužitečnější - 7.díl

26. 3. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Vybrali jsme pro vás některé oblíbené doplňky, abyste si je vyzkoušeli. Některé jsou dokonce i zdarma.

Předcházející díl

 

Doplňky (anglicky Add-Ins) pro MS Excel je možné přirovnat k aplikacím pro smartphony nebo k zásuvným modulům programů pro práci s počítačovou grafikou. Jedná se o samostatné aplikace napsané programátory nezávislými na autorovi programu pro práci s počítačovou grafikou. Tyto aplikace tedy vlastně poskytují pokročilé nástroje pro hlavní program. Existují doplňky pro Word, PowerPoint a celou řadu dalších často používaných programů. Naprostá většina doplňků je k dispozici zdarma, popřípadě za minimální poplatek a obecně pro ně platí, že v počítač po svém spuštění zabírají minimum paměti.

Doplňky pro práci se šablonami a přehledy

TemplateVaultApp

Tento doplněk obsahuje přes 200 šablon a co je potěšitelné, je skutečnost, že všechny jsou zdarma. Jedná se o skutečného protivníka pro všechny placené produkty, který obsahuje šablony pro podnikání, plánování rozpočtů, fakturaci atd., ovšem v každé kategorii je k dispozici jen několik šablon. Stačí, když klepnete na odkaz v textu výše a poté se přesunete na přehled jednotlivých kategorií, kde si můžete prohlížet šablony roztříděné podle jednotlivých témat.

Šablony ICE Excel Add-In

Tento doplněk se zaměřuje více konkrétně na určité operace nebo typy operací, se zvláštním zřetelem na složité tabulky pro analýzu trhu v reálném čase, nicméně šablony v tomto doplňků jsou svým způsobem dosti jedinečné. Šablony se totiž integrují do aktuálního prostředí Excelu a díky připojení ke službám ICE Data Services zajišťují přístup k historickým tržním datům. Mnoho šablon je k dispozici zdarma. Za doplněk se platí formou měsíčního předplatného, jehož výše velmi závisí na počtu služeb ICE, které budete chtít využívat.

Doplňky pro práci se šablonami

Byl pro vás článek přínosný?