Hlavní navigace

Doplňky pro Excel: vyhledejte si ty nejužitečnější - 7.díl

26. 3. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Vybrali jsme pro vás některé oblíbené doplňky, abyste si je vyzkoušeli. Některé jsou dokonce i zdarma.

Předcházející díl

 

Doplňky (anglicky Add-Ins) pro MS Excel je možné přirovnat k aplikacím pro smartphony nebo k zásuvným modulům programů pro práci s počítačovou grafikou. Jedná se o samostatné aplikace napsané programátory nezávislými na autorovi programu pro práci s počítačovou grafikou. Tyto aplikace tedy vlastně poskytují pokročilé nástroje pro hlavní program. Existují doplňky pro Word, PowerPoint a celou řadu dalších často používaných programů. Naprostá většina doplňků je k dispozici zdarma, popřípadě za minimální poplatek a obecně pro ně platí, že v počítač po svém spuštění zabírají minimum paměti.

Doplňky pro práci se šablonami a přehledy

TemplateVaultApp

Tento doplněk obsahuje přes 200 šablon a co je potěšitelné, je skutečnost, že všechny jsou zdarma. Jedná se o skutečného protivníka pro všechny placené produkty, který obsahuje šablony pro podnikání, plánování rozpočtů, fakturaci atd., ovšem v každé kategorii je k dispozici jen několik šablon. Stačí, když klepnete na odkaz v textu výše a poté se přesunete na přehled jednotlivých kategorií, kde si můžete prohlížet šablony roztříděné podle jednotlivých témat.

CS24

Šablony ICE Excel Add-In

Tento doplněk se zaměřuje více konkrétně na určité operace nebo typy operací, se zvláštním zřetelem na složité tabulky pro analýzu trhu v reálném čase, nicméně šablony v tomto doplňků jsou svým způsobem dosti jedinečné. Šablony se totiž integrují do aktuálního prostředí Excelu a díky připojení ke službám ICE Data Services zajišťují přístup k historickým tržním datům. Mnoho šablon je k dispozici zdarma. Za doplněk se platí formou měsíčního předplatného, jehož výše velmi závisí na počtu služeb ICE, které budete chtít využívat.

Doplňky pro práci se šablonami