Hlavní navigace

Doxa Pilot Vintage

30. 6. 2010

Sdílet

Hodinky určené do rukou nejen pilotům, zaujmou zpracováním, ale také klasickým vzhledem a povedeným strojkem.

Když Georges Ducommun v roce 1889 ve švýcarském Le Locle zakládal společnost Doxa, chtěl vyrábět velmi kvalitní hodinky za dostupné ceny. Vývojem hodinek pro letectví, automobilismus a sport prokázal, že lze přijít s propracovanými hodinkami přizpůsobenými konkrétnímu oboru. Nespouštěl přitom ze zřetele tři zásadní věci: náklady, kvalitu a cenu. Stejných zásad se drží značka dodnes a například modelová řada Doxa Pilot Vintage  je sestavena plně v tomto duchu.

Právě tato modelová linie patřila mezi letošní novinku této švýcarské legendy. Mezi velkým množstvím oblekových, sportovních či potápěčských hodinek tak nechyběly ani hodinky, které si svůj vzhled vypůjčily z vojenských náramkových hodinek, které se vyráběly ke konci 20. let minulého století. Velikostně hodinky odpovídají i tehdejšímu standardu, kdy si vojáci ještě stále umisťovali kapesní hodinky na zápěstí. Jejich ocelové pouzdro (316L) totiž měří úctyhodných 45 mm. Velmi tradiční je i design číslic ošetřených luminiscenční vrstvou na tušově černém číselníku, stejně tak jako zvýrazněné ručky.

 


Tyto klasické WWW (Waterproof Wrist Watch) hodinky disponují mechanickým strojkem, přičemž v nabídce jsou dvě různé varianty. První s mechanickým kalibrem ETA Unitas s manuálním nátahem, která disponuje mimostředně umístěnou sekundovou ručkou na číselníku – na pozici 6. Druhá verze disponuje mechanickým kalibrem ETA 2824-2 s automatickým nátahem, ve středu umístěnou sekundovou ručkou a indikací data na pozici čísla 3. V každém případě hodinky disponují nejenom horním nepoškrabatelným safírovým sklíčkem, které chrání číselník, ale také transparentním dýnkem, které umožňuje průhled na pohyb oscilátoru, krokového ústrojí a v případě verze automatické samozřejmě také na rotor.

Cena by neměla přesáhnout 30 000 Kč a k dispozici na českém trhu budou až od podzimu 2010.

www.doxa-watch.cz

 

ICTS24