Hlavní navigace

Dvě SIM karty v mobilu

1. 1. 2008

Sdílet

V dnešní době platí, že kdo nemá mobilní telefon, jako by vůbec neexistoval. Někteří z nás jsou dokonce nuceni n...


V dnešní době platí, že kdo nemá mobilní telefon, jako by vůbec neexistoval. Někteří z nás jsou dokonce nuceni nosit při sobě hned dva přístroje (a možná i více) – s prvním vyřizují pracovní hovory, do druhého vloží SIM kartu pro soukromé účely. A právě trable s nošením a vytahování dvou telefonů by mohla vyřešit společnost Mivvy, jejíž mobilní zařízení jsou na našem trhu novinkou. Model Mivvy Dual totiž nabízí skvělou možnost užívání dvou SIM karet najednou.

Dvakrát na příjmu

Obě SIM karty přitom pracují souběžně a jsou stále na příjmu, což je důsledek zabudování dvou samostatných GSM modulů do jednoho přístroje. Taková funkce je zatím na našem trhu ojedinělá a ze známějších značek ji nabízí snad jen novinka D880 od Samsungu. Uživatelsky je ovládání obou SIMek vyřešeno šalamounsky. Jednu kartu vložíte klasicky pod baterku na zadní straně telefonu, druhou zasunete z boku pod plastovou krytku, podobně jako se vkládají paměťové karty. Na displeji se pak vždy SIM1 označí jako signál „M“ (Master) a SIM2 jako „S“ (Slave), čemuž také odpovídají loga operátorů a ukazatele síly aktuálního signálu. Stejně tak na klávesnici naleznete dvě tlačítka se zelenými telefonky pro volání z požadované SIM karty, což velmi usnadňuje ovládání. Podobně jsou odlišeny také příchozí hovory, u nichž se zobrazuje nejen číslo či jméno volajícího, ale také na jakou kartu se vám pokouší dovolat. Chcete-li posílat multimediální zprávy nebo surfovat po internetu, musíte k tomu využít primární kartu, neboť slot pro SIM2 nepodporuje datové přenosy. Pokud v kontaktech nepoužíváte paměť telefonu, můžete si vybrat, zda chcete zobrazit dva oddělené seznamy podle SIM, nebo oba dohromady. Zajímavou funkcí je i možnost vypnutí jedné z karet, pokud nechcete, aby vám na ni někdo volal.
Po designové stránce je Mivvy Dual klasické „véčko“ strohých tvarů a rozměrů 91 × 46?mm, s tloušťkou 22?mm, která z něj činní baculatého tlouštíka. Na přední straně se vyjímá tmavý plastový pruh skrývající oko průměrného 2Mpx fotoaparátu a monochromatický displej, jenž zobrazuje stav baterie, sílu signálů, hodiny a pochopitelně rovněž zmeškané události a jméno volajícího.
Po otevření telefonu na vás vykoukne standardní displej s rozlišením
176 × 220 bodů. Kláves­nice je dostatečně velká pro pohodlné psaní, ovšem musíte se vyrovnat s poněkud zmateným a stresujícím přepínáním mezi malými/velkými písmeny a slovníkem T9.
Další vybavení telefonu je víceméně standardní a ničím nevybočující z průměru – naleznete zde jednoduchého e-mialového klienta, kalendář nebo MP3 přehrávač.

Mivvy Dual

Dvě SIM karty on-line, GSM 900/1 800/1 900 MHz, GPRS, 2Mpx fotoaparát, aktivní TFT displej s rozlišením 176 × 220 bodů, paměťová karta micro SD 128 MB, pohotovostní doba až 150 hod., doba hovoru až 210 min.
Klady: dvě SIM pracující současně,
dobrá klávesnice
Zápory: nemá Bluetooth,
chybí software pro PC, absence Javy
Cena vč. DPH: 5 700?Kč
Zapůjčil: Mivvy,
www.mivvy.cz
Hodnocení: 3

Autor článku