Hlavní navigace

Electro World představil PC Konfigurátor

Sdílet

Elecktro World pro své zákazníky připravil novou službu PC Konfigurátor. Na webových stránkách si zákazník může sám nakonfigurovat počítač nebo notebook a za 48 hodin jej může zaplatit a odnést

Electro World nabízí zákazníkům prostřednictvím svých internetových stránek zcela novou službu s názvem Počítačový konfigurátor. Jedná se o možnost sestavení si značkového počítače podle přání zákazníka na základě předem ověřených sestav. PC Assembling čili Počítačový konfigurátor zákazníci naleznou na adrese http://konfigurator.electroworld.cz Po 6 týdnech provozu již zaznamenal Počítačový konfigurátor u zákazníků Electro Worldu velmi pozitivní ohlas. Největší zájem je přitom o personalizované notebooky.



Přístup ke konfigurátoru z webových stránek (zvýrazněno šipkou)


Pohled na počítače v prodejně Electro World Praha Zličín. Pokud si nevyberete, můžete si přes web objednat takovou konfiguraci, která bude lépe vyhovovat vašim potřebám.

PC Konfigurátor již znají profesionální zákazníci specializovaných počítačových obchodů, Electro World však tuto službu uvádí jako vůbec první maloobchodní řetězec. Jako první v České republice tak sestavení vlastního počítače na míru zpřístupnil všem počítačovým uživatelům - laikům, kteří nechtějí trávit čas podrobným studiem parametrů jednotlivých součástek a zároveň požadují vysoce spolehlivý počítač podle svých představ. Unikátní je zde také možnost personalizace notebooku, která je doposud na českém trhu ojedinělá. Velkou výhodu Počítačového konfigurátoru je i dodání hotového počítače do 48 hodin po odeslání objednávky a možnost nákupu na splátky, které lze sjednat přímo on-line.

Všechny notebooky nabízené prostřednictvím počítačového konfigurátoru Electro World jsou vyráběny v režimu „Verified by Intel“, čímž je zákazníkům garantována vysoká kvalita a v neposlední řadě i záruka 24 měsíců na komponenty.

V rámci Počítačového konfigurátoru Electro World jsou k dispozici značkové počítače značky Barbone. Služba je velmi uživatelsky příjemná a nevyžaduje po zákazníkovi takřka žádné odborné znalosti. Zákazník se pouze rozhodne, zda chce počítač pro běžné domácí nebo kancelářské použití, notebook, anebo vysoce výkonný počítač pro hraní her či například provoz domácího kina. Pak si vybere základ budoucího počítače z několika přednastavených a ověřených sestav, který si podle nabídky komponent s prověřenou kompatibilitou dále přizpůsobí svým přesným požadavkům. Může si tak zvolit například výkonnější grafickou a zvukovou kartu či uzpůsobit celkový design počítače.

Podle zástupců Electro Worldu je obrovskou výhodou především ověřenost a vyladěnost nabízených sestav – pokud by si totiž zákazník sestavoval počítač bez Počítačového konfigurátoru, může se stát, že některé komponenty jeho počítače nebudou zcela kompatibilní a bude je muset složitě vyhledávat a měnit, nebo i počítač sestaví, ale nezíská z něho optimální výkon. A pokud si naopak koupí již hotový počítač, který si bude postupně vylepšovat, platí zbytečně za původní – nevyhovující součástku.

Základ každé sestavy tvoří skupina kompatibilních motherboardů, procesorů a paměťí. Tyto i další komponenty si zákazník může změnit, nebo vybrat z předem definované nabídky podle svých potřeb. Veškeré komponenty v nabídce jsou neustále aktualizovány. „Životnost komponentů je dnes měsíc až tři měsíce a my klademe velký důraz právě na aktuálnost našich počítačových sestav. Starší komponenty pak nabízíme jen ve velmi zvýhodněných či výprodejových sestavách. Každý týden provádíme aktualizaci naší nabídky – jakmile se ukáže, že je něco dobré, hned se to u nás objeví,“ říká František Peterka, manažer pro internetový obchod společnosti Electro World.

Sestavte si počítač podle svých potřeb!
Zákazník, který si chce počítač uzpůsobit přesně svým požadavkům, si na adrese http://konfigurator.electroworld.cz vybere výchozí typ počítače, který si na míru doplní či rozšíří například o výkonnější grafickou kartu, procesor či další komponenty. „Zákazník tak nemusí ztrácet čas složitým výběrem a nákupem jednotlivých komponent. Navíc má jistotu, že naše počítače budou skutečně dobře fungovat – často se totiž stává, že si zákazník vybere jednotlivé části počítače, které jsou sice deklarovány jako kompatibilní, ale nakonec si spolu příliš nerozumějí. Zdánlivě výkonný počítač pak přináší obrovské starosti a mnohdy je dokonce nutné některé komponenty vyměnit a tím pádem nakoupit znovu. U nás toto riziko odpadá,“ říká Anna Rumianová, E-commerce a Marketing Manager Electro Worldu ve Střední Evropě.

Zákazníci Electro Worldu si mohou vybírat ze tří základních kategorií, které vždy obsahují několik počítačů k dalším úpravám. Jedná se o kategorii běžných domácích a kancelářským počítačů, notebooků a výkonných multimediálních počítačů pro zpracování videa, domácí kino, nebo počítačové hry. Unikátní je především možnost přizpůsobit si na míru přenosný počítač čili notebook.

„Počítačový konfigurátor ocení třeba rodiče dětí, které touží po počítači na hraní her. Obvykle se v problematice neorientují a mohli by zakoupit počítač, který nakonec nebude vyhovovat, anebo koupit zbytečně drahý model. U nás si vyberou z několika vhodných počítačových sestav již připravených k tomuto účelu. Na základě informací, které naleznou například na obalech počítačových her nebo jiných programů pak mohou některé komponenty svého počítače přizpůsobit specifickým požadavkům. Také si mohou vybrat z několika typů „obalů“ čili skříní, nebo dokoupit monitor i ostatní periferie za výhodnou cenu. Určitě tak děti překvapí svým přehledem a ušetří si mnoho starostí i peněz,“ vysvětluje Anna Rumianová, E-commerce a Marketing Manager Electro Worldu ve Střední Evropě.

U této služby je samozřejmostí možnost nákupu na splátky, které lze ihned sjednat po internetu, stejně jako doprava vybrané sestavy až do domu zdarma.

Počítače jsou po uzavření objednávky sestaveny z otestovaných komponent, zahořeny a standardně k dodání do 48 hodin. Zákazník tak skutečně ušetří mnoho času s výběrem i sestavováním počítače přesně podle svých představ. Všechny sestavy, které Electro World prostřednictvím svého PC konfigurátoru nabízí jsou ověřené a s plnou zárukou 24 měsíců na komponenty + 3letý bezplatný servis. Po finanční stránce navíc vycházejí výrazně výhodněji, než kdyby si zákazník jednotlivé komponenty sháněl a sestavoval sám.

Aby nabídka byla pro zákazníky ještě zajímavější, připravuje Electro World speciální akce, nyní například digitální fotoaparát ke každému počítači zdarma.

Poznámka redakce: Prezentace nové služby Elektro Worldu byla poměrně zajímavá a po zodpovězení doplňkových dotazů bylo zřejmé, že na stávající i nové zákazníky je firma celkem dobře připravena. Systém sestavení a zahoření počítačové sestavy nijak nevybočuje z obvyklého standardu a uživatel nemusí mít strach, že se mu počítač rozsype po pár hodinách zátěže. Patříte-li k lidem, kteří chtějí na nový počítač instalovat starý operační systém (třeba Windows XP), nebo se rozhodnete koupit počítač i bez systému (s tím, že doma nainstalujete třeba Linux), pochodíte u Electro Worldu celkem dobře. I na tyto situace jsou pracovníci připraveni a prodej počítače neodmítnou. Spíše nabídnou, že zvolený systém (včetně Linuxu) nainstalují sami, aby s tím zákazník neměl moc práce. PC Konfigurátor se nemá stát nejnavštěvovanější stránkou Elektro Worldu. Jedná se o doplnění služeb pro zákazníky, kteří díky tomuto systému nemusí odcházet nakupovat jinam - do specializovaných počítačových obchodů.


Electro World nabízí zákazníkům i servis počítačů. Ceny zásahů nejsou nijak přemrštěné.

I snaha nabídnout servisní zásah na počítačích, které nebyly prodány v Electro Worldu, je poměrně zajímavá. Z cen uvedených na doprovodném obrázku je patrné, že tento obchodní řetězec nemá snahu vyždímat ze zákazníků peníze za každou cenu, ale zná hodnotu své práce.

Foto: autor

- - Václav Maletínský

CS24