Hlavní navigace

EMC: správa obsahu podle principů Webu 2.0 bez rizika pro firemní data

25. 7. 2008

Sdílet

Sada Documentum ve verzi 6.5 podle výrobce podporuje moderní přístup k práci a zároveň přináší lepší výkon, zabezpečení a soulad s legislativními předpisy.

Sada Documentum ve verzi 6.5 podle výrobce podporuje moderní přístup k práci a zároveň přináší lepší výkon, zabezpečení a soulad s legislativními předpisy.
Sadu Documentum pro správu podnikového obsahu (Enterprise Content Management, ECM) ve verzi 6.5 uvedla na trh firma EMC.
Platforma Web 2.0 nabízí lidem nové způsoby spolupráce. Obavy z bezpečnostních rizik a úsilí o soulad s legislativními předpisy však mnoha organizacím brání v tom, aby technologie Web 2.0 využily naplno. V horším případě dovolují firmy uživatelům s aplikacemi volně experimentovat a vystavují se tak rizikům. Objem informací, které v aplikacích typu Web 2.0 vznikají, navíc představuje nebezpečí zahlcení informačních systémů a přináší požadavek přizpůsobit tyto systémy tak, aby splňovaly zvýšené nároky na výkon ve světě standardu Web 2.0.
Verze Documentum 6.5 přichází s několika klíčovými inovacemi, které zajišťují pohodlnou práci ve stylu Web 2.0 a vylepšené funkce pro standard XML a zároveň firmám přinášejí vyšší výkon a škálovatelnost, federovanou správu záznamů a zrychlení transakčních podnikových procesů. Firmy tak budou moci díky nové platformě ECM prý vůbec poprvé využít výhody moderních technologií pro uživatele, vylepšit své stávající aplikace pro správu obsahu a těžit z jejich výkonu.
„Vydáním verze Documentum 6.5 posouvá společnost EMC laťku pro novou generaci řešení správy podnikového obsahu,“ řekl Balaji Yelamanchili, senior viceprezident a ředitel společnosti EMC pro správu obsahu a archivaci. „Přinášíme rovnováhu mezi pohodlnou prací pro uživatele a mírou kontroly a výkonu, které oddělení IT potřebuje k udržování škálovatelné a bezpečné informační infrastruktury.“
„Rozmach obsahu v digitální podobě spolu se snadným ovládáním podle standardu Web 2.0 a aplikací v sociálních sítích zvyšuje očekávání uživatelů v oblastech fungování technologií a přístupu k informacím. V důsledku toho čelí obor IT nové výzvě naplnit tyto zvýšené nároky, aniž by docházelo ke kompromisům v zabezpečení informační infrastruktury,“ uvedla Melissa Websterová, programová viceprezidentka pro oblast technologií obsahu a digitálních médií z analytické společnosti IDC. „Nová generace řešení ECM musí uživatelům ve firmách poskytnout zajímavý a flexibilní systém pro správu obsahu a přitom zajistit kontrolu nad informačními technologiemi tím, že zmírní tyto nové typy rizik.“
Mezi klíčové produkty sady Documentum 6.5, které uživatelům přinášejí možnost pracovat ve stylu Web 2.0, patří:

§ Documentum CenterStage Essentials, nový klient pro znalostní pracovníky, který byl uvolněn v podobě bezplatné online betaverze. Od základu přepracované uživatelské rozhraní se mimořádně snadno ovládá a nabízí sdílené pracovní prostory pro týmy, asistované vyhledávání a jednoduchý přístup k systému Documentum.
§ Documentum Media WorkSpace, nové rozhraní pro média, které uživatelům poskytuje vysoce přizpůsobený, dynamický a srozumitelný přístup k zobrazení, vyhledávání, srovnávání, komentářům, revizím a sdílení firemních médií.
§ My Documentum, nový odlehčený klient, který je plně integrovaný s pracovní plochou počítače a umožňuje tak uživatelům okamžitý přístup k aktuálním verzím nejčastěji používaného obsahu a také přístup k dokumentům a práci s nimi i v době, kdy nejsou připojeni k serveru.
§ Documentum Web Publisher Page Builder, nově navržené webové publikační rozhraní založené na architektuře Flex, poskytuje autorům dokumentů, kteří nemají zkušenosti se specializovanými technologiemi, interaktivní a snadno ovladatelné nástroje pro tvorbu působivých webových výstupů.
§ Vylepšená aplikace Documentum TaskSpace představuje vysoce přizpůsobitelný a komplexní nástroj, který spojuje obsah, řízení procesů, spolehlivé formuláře a monitorování a umožňuje tak zrychlit obchodní procesy a výrazně zvýšit produktivitu uživatelů.

Vylepšené funkce jazyka XML v sadě Documentum 6.5 jsou zajišťovány prostřednictvím Documentum XML Store, nové nativní databáze pro práci s XML dostupné v rámci platformy Documentum a souvisejících aplikací pro předávání obsahu.