Hlavní navigace

EPSON v Paříži

1. 11. 1998

Sdílet

Ačkoliv se teploty v Paříži pohybovaly na sklonku září okolo 15 stupňů Celsia a jeden den vytrvale pršelo, měl č...


Ačkoliv se teploty v Paříži pohybovaly na sklonku září okolo 15 stupňů Celsia a jeden den vytrvale pršelo, měl český novinář možnost volby. Buď zapadnout do nějaké kavárničky, nebo se podívat na prezentaci nových tiskáren firmy EPSON (byly představeny i na INVEXu), již u nás zastupuje společnost EPRINT. Ostatně, ono se dalo zvládnout obojí, a oboje stálo za to.
Jako první vystoupil na konferenci Claude Hoffstetter, prezident evropské obchodní sekce Epsonu, jenž informoval o výsledcích společnosti za poslední fiskální rok (růst v Evropě o 49 %), plánu stanout v čele prodeje inkoustových tiskáren v Evropě do roku 2000 a o větším zaměření firmy na domácnosti a menší podniky. Poté již promluvil o novinkách.
Stylus Color 740 je určen právě pro soukromé osoby. Využívá novou technologii, nazvanou Advanced MicroPiezo, doplňující technologii stávající. Pokud MicroPiezo dovolovala tisk o velikosti bodu 10 pl (pikolitrů) na 55 mikrometrů, Advanced MicroPiezo snižuje tuto hodnotu na 6 pl na 45 mikrometrů. Tištěná kvalita obrazu, podle praktických ukázek, pak skutečně nemá daleko ke kvalitě laserových tiskáren, a to (bez snížení kvality) při použití pouze čtyř barev místo šesti! Jen tak pro úplnost – limit, kdy ještě lidské oko registruje ty nejmenší tečky či body, je 40 mikrometrů. Kvalita tisku na běžný kancelářský papír pak je 1 440 dpi.
Mezi další nové tiskárny patří Stylus Color 440 a Stylus Color 640. Současně se v této sérii počítá s dalšími a stále rychlejšími produkty s číslem 850 a označením Photo EX.
Stylus Photo 700 při použití šesti barev a výstupu 1 440 dpi nabízí tisk ve fotografické kvalitě, což koneckonců dokázala i konferenční výstava fotografií známých osobností, kteréžto byly tištěny právě na této tiskárně.
Photo PC 700 umožňuje propojit přímo tento produkt s tiskárnou a tisknout obrázky bez použití PC.
Fotopapíry Epsonu zaznamenaly také nový vývoj, jako např. tenčí papír, proti vodě odolnou vrstvu, novinky jsou i v rozměrech.
V oblasti laserových síťových tiskáren představil pak Robert Clark, marketingový manažer z Velké Británie, další novinky: EPL-N1600, EPL-N4000 a Color Page EPL-C8000, o nichž vás podrobněji budeme informovat v některém z příštích čísel.
A ještě pár slov k Paříži. Mám ji hrozně rád, a vůbec mi nevadí, že jsem tam promokl a v Čechách se pak léčil z chřipky.


Autor článku