Hlavní navigace

Externí disk zrcadlící všechna data

8. 7. 2008

Sdílet

Společnost WD představila svůj nový dvoudiskový systém pro ukládání dat řady My Book Mirror Edition, který dokáže automaticky ukládat cenný osobní obsah, a to nejen jednou, ale pro dosažení maximální bezpečnosti dat i duplicitně.

Společnost WD představila svůj nový dvoudiskový systém pro ukládání dat řady My Book Mirror Edition, který dokáže automaticky ukládat cenný osobní obsah, a to nejen jednou, ale pro dosažení maximální bezpečnosti dat i duplicitně.

Díky této funkci průběžné ochrany dat na bázi pole RAID, označované jako zrcadlení, jsou ukládací systémy WD My Book Mirror Edition podle slov výrobce bezpečným místem pro ukládání nenahraditelných dat.

Osobní soubory digitálního obsahu, jako jsou fotografie, hudba a video v osobních a přenosných počítačích uživatelů na celém světě neustále rostou. Nové dvoudiskové systémy jsou vhodným řešením ukládání dat pro fotografy, domácí uživatele a malé kanceláře a pro kohokoli, kdo chce mít větší jistotu, že jsou jeho data v bezpečí. Zákazníci mohou používat ukládací systém My Book Mirror Edition a dodávaný zálohovací software pro automatické a průběžné zálohování svých osobních počítačů. Funkce zrcadlení poskytuje uživatelům větší jistotu redundantní zálohy jejich dat.

Tyto nové ukládací systémy, formátované pro počítače s Windows nabízejí:
  • rozhraní USB 2.0;
  • konfiguraci v režimu RAID 1 (zrcadlení) přímo z výroby (režim RAID 0 (prokládání), lze nastavit);
  • ukládací systémy My Book Mirror Edition, dostupné v kapacitě až 1 TB a 2 TB, se dodávají v režimu zrcadlení a využívají polovinu kapacity pro redundanci souborů;
  • chladný a energeticky úsporný provoz s disky GreenPower, které údajně spotřebovávají zhruba o třetinu méně energie než standardní externí dvoudiskové ukládací systémy;
  • provedení bez ventilátoru pro tichý provoz v prostředí domova nebo kanceláře;
  • software pro automatické a průběžné zálohování umožňující uživatelům současně ukládat změny a zálohovat je na druhý pevný disk a získávat tak dokonalou ochranu dat;
  • možnost provedení údržby uživatelem, který může otevřít kryt a vyměnit pevné disky uvnitř;
  • ukazatel kapacity pro okamžitý přehled, kolik místa v systému zbývá;
  • inteligentní funkce správy disku, včetně automatického spuštění, bezpečného vypnutí – Safe Shutdown a LED ukazateli aktivity a stavu.

RAID 1 (zrcadlení)
Tento systém využívá technologii zrcadlení RAID a automaticky a průběžně duplikuje vaše data pro dosažení jejich dokonalé ochrany. I kdyby došlo k selhání jednoho disku tohoto dvoudiskového systému, systém My Book Mirror Edition poběží dál a vaše data budou v bezpečí. Ukládací systém My Book Mirror Edition se dodává v režimu zrcadlení a využívá polovinu své kapacity pro redundanci dat.
RAID 0 (prokládání)
Chtějí-li uživatelé využívat plnou kapacitu tohoto systému, mohou jej nastavit do režimu RAID 0 (prokládání). Díky poli RAID 0 mají uživatelé kapacitu až 2 TB.

Dvoudiskové ukládací systémy My Book Mirror Edition jsou dostupné nyní u vybraných prodejců. Doporučená maloobchodní cena systému My Book Mirror Edition s kapacitou 1 TB je 289,99 USD. Doporučená maloobchodní cena systému My Book Mirror Edition s kapacitou 2 TB je 559,99 USD.

Autor článku