Hlavní navigace

FIFA 11 vs. PES 2011 - Souboj Titánů

9. 6. 2010

Sdílet

Novináři dostali k dispozici betaverzi PES 2011 a podle všeho letos reklama svůj slib dodrží. Těžko ale říct, zda PES dosáhne úrovně FIFA, která by měla být opět ještě zajímavější než v předchozích ročnících.

Nebudeme se už vracet k historii tohoto fotbalového herního duelu a spokojíme se s konstatováním, že příchod generace HD konzolí dovolil FIFA převzít otěže, které dosud třímala PES - ať už jde o výši tržeb nebo o samotnou hratelnost. Poražené studio Konami se od té doby snaží každé jaro představit novou PES bombastickými prohlášeními. Část hráčů, která jim uvěří, zažívá pak hořké zklamání. A také letos před pár týdny vydala firma svou proslulou tiskovou zprávu a opět v ní nechyběla slůvka jako „revoluce“ a „inovace“ a celá řada pozitivních přívlastků. Zase příliš mnoho povyku pro nic? Tentokrát je zřejmě k nadšení opravdu důvod, pokud se dá uvěřit prvním ohlasům, zveřejněným na internetu.

pes 2011

Redaktoři z GameKultu si PES 2011 vyzkoušeli v předpremiéře a jejich verdikt zní: „PES se stala konečně vyrovnaným soupeřem pro konkurenční FIFA. Grafické filtry a modelace hráčů dosáhly takové kvality, že se hra konečně vymanila ze svého mdlého pojetí. Troufáme si říct, že letošní ročník bude opravdu revoluční,“ dodávají redaktoři tohoto serveru .

Co tedy od nové hry PES 2011 očekávat? Těšit se můžeme na úplně nový grafický engine, který sebou přibalí zlepšené ovládání, nové animace, věrohodnější kontrolu balónu, nové efekty a chybět nebude ani vylepšená dynamická kamera... Vysoký estetický i vizuální zážitek a skutečná lahůdka pro všechny, kdo hrají ve formátu HD. Mluví se také o návratu k realističtějšímu poměru mezi hráči a jejich aktuální formou.

fifa 11

Uprostřed tohoto všeho nadšení bychom neměli ale zapomínat na EA Sports, která připravuje svou FIFA 11. Podle zpráv, které jsou zatím k dispozici, by opět mělo jít o skvělou herní záležitost, která konzolím sedne jak „prdel na hrnec“. Novinářské ohlasy na betaverzi FIFA 11 jsou plné superlativů. V tuto chvíli se proto nedá říct, zda PES 2011 opravdu sebere FIFA 11 pomyslný fotbalový míč, ale je zajímavé sledovat, jak Konami dělá vše proto, aby se mohla vrátit do „první ligy“. Ať už to dopadne jakkoli, o výsledku zápasu rozhodnou sami hráči, kteří obě herní studia motivují k co nejlepší fotbalové simulaci. A právě to je skvělé.

CS24

fifa 11