Hlavní navigace

Firefox zvýšil kontrolu plug-inů

9. 10. 2009

Sdílet

Mozilla již přednedávnem začala kontrolovat u uživatelů Firefoxu verzi přehrávače Flash. Nyní toto úsilí postoupilo dále a firma vytvořila web, který zjišťuje aktuálnost i dalších používaných doplňků.

Server se podívá na nainstalované plug-iny a porovná zjištěné verze s weby výrobců. Web také obsahuje odkazy přímo ke stažení aktuálních verzí. Kontrolují se například doplňky od Microsoftu, Sunu, Applu a Adobe.

Kontrola verzí přehrávače Flash, která se poprvé objevila ve Firefoxu 3.5.3 a 3.0.14 (Firefox bude kontrolovat verzi přehrávače Flash, Firerox opravuje kritické chyby a začíná kontrolovat verzi Flash), vedla podle Mozilly hned v prvních dnech k tomu, že si nejnovější a bezpečnější verzi přehrávače stáhlo 10 milionů uživatelů (viz článek zde). Od Firefoxu 6 nebude nutné navštěvovat speciální stránku – oznámení o neaktuálnosti doplňku se zobrazí vždy, pokud uživatel navštíví web, kde se tento doplněk používá (v nelokalizované verzi oznámení Some plugins used by this page are out of date). Změní se také chování karty Správce doplňků (Nástroje-Správce doplňků), který by měl aktuálnost rozšiřujících nástrojů (Add-ons) zjišťovat automaticky.

 

CS24

Poznámka: příslušný web Mozilly ovšem zobrazuje pro Firefox oznámení Toto připojení není důvěryhodné.