Hlavní navigace

Flat-Out - lákavá závodní hra

7. 1. 2004

Sdílet

Autoři úspěšného Rally Trophy vytvářejí další zajímavé závody...

Finský vývojářský tým Bugbear Entertainment se již jednou vytáhl s vynikajícím závodním titulem Rally Trophy. Nyní však mají autoři plné ruce práce s novým titulem, který by měl světlo světa spatřit letos na podzim. Nese název Flat-Out a již zveřejněné screenshoty napovídají, že lidé z Bugbearu nejspíš nemluví jen tak do větru.



Jako první věc staví na obdiv pro závodní hry ne zrovna obvyklý third person mód, ve kterém si hráči mohou opravovat auto, procházet se kolem a rozmlouvat s přítomnými postavami. Za zmínku jistě stojí i příběh související s hlavním hrdinou (tedy hráčem), který by tomuto závodnímu počinu mohl dát ještě zajímavější náboj, pokud ovšem nebude pouhým pozlátkem. Bugbear Entertainment chtějí z Flat-Out vytvořit adrenalinové závody - rádi by, aby se hráči nechali pohltit a nasávali úžasnou atmosféru plnými doušky.



Hra poběží na vylepšeném enginu zmiňovaných závodů Rally Trophy, který již získal spoustu ocenění, a nabídne vysokou interaktivitu prostředí. Tratě budou lemovány pneumatikami, dřevěnými i drátěnými ploty a pokud dojde ke srážce, budou vzduchem lítat třísky a poskakovat pneumatiky. Autoři kladou velký důraz na model poškození, a tak i taková odhozená pneumatika v cestě může způsobit nemalé problémy. Výjimkou nebudou ani povalující se části aut na tratích po brutálnějších srážkách.



Flat-Out nabídne 45 různých závodních drah od klasických asfaltových okruhů přes zablácené tratě se spoustou krkolomných zatáček a nebezpečných kopečků až po jízdu na zamrzlých jezerech. K dispozici bude 16 různých vozů, do kterých si hráči budou moci za vyhrané peníze dokupovat lepší díly nebo si pořizovat zbrusu nové modely. Hra by krom PC měla zaútočit i na konzole PlayStation 2 a Xbox.

Autor článku