Hlavní navigace

Foťák proklatě nízko u pasu

2. 11. 2009

Sdílet

 Autor:
Spider Camera Holster je tím pravým pro náruživé fotografy, kteří chtějí mít svůj přístroj stále k dispozici. Zkrátka však nepřijdou ani milovníci westernů.

Mít pověšený fotoaparát či kameru jen tak na krku není vždycky ten nejpohodlnější způsob, zvláště, když je rozměrnější a těžší. Zároveň je ale třeba mít přístroj připravený k focení či nahrávání, takže není praktické jej stále vracet do pouzdra. Jedním z možných řešení pro snadnou dostupnost foťáku je Spider Camera Holster společnosti Shai Gear.

Ten umožňuje zavěsit přístroj na dodávaný pás a to přes speciální plíšek přišroubovaný na spodek foťáku, který se pak zasune do malé kolejnice v pásku. S takto zavěšenou kamerou jste pak něco jako pistolníci z Divokého Západu, jenže místo koltů máte proklatě nízko u pasu novodobou novinářskou zbraň. I když její použití je samozřejmě zcela na vás, lze s ní fotit jak společenské události, tak lesní zátiší.

CS24


Cena této praktické novinky zaručující pozornost okolí a připravenost k focení je dohromady za všechny součástky 110 amerických dolarů (~2000 korun, ~77 euro), což není nijak závratné. Koupit lze i jednotlivé díly.

Pokud by vám byl jeden „kolt“ málo, výrobce nabízí za 160 dolarů (~2900 korun, ~111 euro) i model pro DVA přístroje, to znamená například jednu zrcadlovku a jednu kameru. Takto už neujdete zájmu kdekoho, dětí zvlášť, a oko jednoho pistolníka nezůstane suché.

Spider Camera Holster