Hlavní navigace

Freeware pro váš počítač - 7. týden

11. 2. 2008

Sdílet

V další části věnované freeware můžete instalovat komunikační nástroj, utilitku pro změnu vzhledu Windows XP, drobné nástroje na plochu, utilitu pro úpravu registrů, editor zvuku nebo prohlížeč obrázků.

CS24

Xfire



Zajímavý komunikační nástroj, speciálně určený pro vášnivé hráče počítačových her. U každého uživatele se v kontaktech zobrazuje ikonka se hrou, kterou má právě uživatel spuštěnou. Aktuální počet hráčů vybrané hry lze zjistit na webových stránkách programu.

· Jméno: Xfire
· Verze: 1.87
· Typ: Hlasový komunikátor
· Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP/Vista
· Velikost: 3,43 MB
· Licence: Freeware
· Cena: Zdarma
· Zkušební doba: Neomezeno
· Domovská stránka: www.xfire.com/xf

Stáhnout soubor


REAPER



Hledáte-li komplexní nástroj pro nahrávání a úpravu audio souborů, vyzkoušejte si program Reaper. Pracuje se soubory WAV, OGG, MP3 a MIDI, nahrávaní je ale možné pouze do formátů WAV a MIDI. Editační funkce zahrnují možnost úpravy hlasitosti, střihu audio souborů, aplikace různých efektů apod.

· Jméno: REAPER
· Verze: 2.104
· Typ: Editace zvuku
· Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP/Vista
· Velikost: 3,51 MB
· Licence: Trial
· Cena: 50 USD (pro nekomerční využití)
· Zkušební doba: 30 dní
· Domovská stránka: www.cockos.com

Stáhnout soubor

Vista Transformation Pack



Vista Transformation Pack promění standardní Windows XP, SP1 a SP2 do nové podoby Windows Vista. Program měí kompletní rozhraní Windows včetně všech ikon a menu, Nahrazuje také fonty a přidává efekty (stínování, plynulé přechody, glass styl atd.).

· Jméno: Vista Transformation Pack
· Verze: 8.0.1
· Typ: Změna vzhledu XP na Vista
· Systém: Win XP
· Velikost: 27,8 MB
· Licence: Freeware
· Cena: Zdarma
· Zkušební doba: Neomezeno
· Domovská stránka: www.windowsxlive.net

Stáhnout soubor

Yahoo Widget Engine



Yahoo Widget Engine představuje základní prostředí pro provozování miniaplikací, tzv. widgetů. Ty na pracovní plochu přináší informace a funkce nejrůznějšího druhu – ať se jedná o systémové informace, galerii obrázků, informace o počasí, kalendář apod. Vzhled widgetů je atraktivní a na pracovní ploše je můžete umístit kamkoliv. Součástí instalace programu je přes 20 widgetů a více než 3 000 dalších si v případě potřeby můžete stáhnout na internetu.

Jméno: Yahoo Widget Engine
Verze: 4.5.1
Typ: Miniaplikace
Systém: Win 2000/XP
Velikost: 14,7 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: widgets.yahoo.com

Stáhnout soubor

FastStone Image Viewer



FastStone Image Viewer je jednoduchý, ale rychlý, stabilní a uživatelsky přívětivý prohlížeč obrázků. Pracuje také jako grafický editor: umí odstranit efekt červených očí, zvládne zaslat obrázky e-mailem, provede obdélníkové, kruhové a elipsové výřezy i výřezy podle ruky, změnu velikosti, otáčení a úpravy barev, obrázky dokáže i vzájemně porovnávat a také konvertovat grafické formáty. Jeho inovační, intuitivní celoobrazovkový režim poskytuje rychlý přístup k informacím EXIF. I při prohlížení obrázků na celé obrazovce můžete s obrázkem pracovat a používat i ostatní příkazy. FastStone Image Viewer k tomu používá metodu skrytých nástrojových lišt, které zobrazíte najetím kurzoru myši na některý ze čtyř okrajů obrazovky.

· Jméno: FastStone Image Viewer
· Verze: 3.5
· Typ: Prohlížeč obrázků
· Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP/Vista
· Velikost: 4,29 MB
· Licence: Freeware
· Cena: Zdarma
· Zkušební doba: Neomezeno
· Domovská stránka: www.faststone.org

Stáhnout soubor

TweakNow RegCleaner



Regcleaner je velmi účinná a spolehlivá utilita pro práci s registrem. Po spuštění programu se zjišťuje, které položky v registru žádný program nepoužívá. Poté se sami rozhodnete, která doporučení programu přijmete. Nezapomeňte si vytvořit před provedením jakékoliv akce vytvořit zálohu registru, při standardním nastavení programu se ostatně vytváří automaticky. Pokud se později objeví nějaký problém, není problém provedené změny vrátit zpět.

Jméno: TweakNow RegCleaner
Verze: 3.7.0
Typ: Práce s registrem Windows
Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP
Velikost: 1,07 MB
Licence: Shareware
Cena: 26,95 USD
Zkušební doba: 30 dní
Domovská stránka: www.tweaknow.com

Stáhnout soubor