Hlavní navigace

Funkčnost a elegance

1. 6. 2007

Sdílet

Sony Ericsson přichází na trh s telefonem střední třídy, který se snaží navázat na úspěchy modelu K750i. Novou ...


Sony Ericsson přichází na trh s telefonem střední třídy, který se snaží navázat na úspěchy modelu K750i. Novou variantu K550i definuje štíhlý design, podpora EDGE, kvalitní hudební přehrávač a v neposlední řadě také fotoaparát Cyber-shot.
Přístroj vás na první pohled zaujme elegantním designem, jenž telefon ve srovnání s ostatními modely této značky dosti zeštíhluje. To potvrzuje i jeho tloušťka (příjemných 14 mm), přičemž zbylé rozměry 102 x 46 mm patří mezi běžný standard. Mobil je k dostání ve dvou barevných variantách černé a bílé, v obou případech se stříbrnými prvky. První kontakt s mobilem vás jistě ihned nasměruje na zvláštně řešenou numerickou klávesnici, kde se namísto klasických zapuštěných tlačítek nacházejí tenké plastové výčnělky. Práce s těmito klávesami vyžaduje trochu cviku a ne každému přijde vhod. Tlačítka je nutné mačkat kolmo a přesně, takže při psaní zpráv často musíte něčo opravovat, obzvláště pokud telefon uchopí jemná dámská ručka s dlouhými nehty. Doporučujeme proto před koupí telefonu tlačítka vyzkoušet.
Z hlediska konstrukčního řešení zaslouží pochvalu blok funkčních kláves, kde po stranách najdete rychlý přístup k internetu a do menu událostí, uprostřed pak povedený křížový ovladač s potvrzovacím středem, jehož svislá tlačítka jsou zvýrazněna vystouplými hranami. Na zadní straně pak potěší aktivní vysouvací kryt fotoaparátu. Co naopak nepotěší, je plastový kryt baterie, který působí "fórovým" dojmem a při psaní na telefonu nepříjemně vrže. Kryt je nutné odklopit i v případě výměny paměťové karty Memory Stick Micro (M2).
Během užívání telefonu vás čeká standardně komfortní ovládání a celá řada běžných funkcí či aplikací. Jako vždy potěší pokročilý editor SMS a MMS zpráv, e-mailový klient se správou několika účtů nebo internetový prohlížeč NetFront. Pro připojení k internetu lze využít GPRS nebo EDGE, podpora sítí 3G však chybí. Přenos dat zajistí Bluetooth 2.0 s profilem A2DP, nebo přibalený USB kabel. Mezi nadstandardní funkce lze zařadit kvalitní 2Mpx fotoaparát se spoustou pokročilých funkcí (např. kompenzace expozice, vyvážení bílé či několik režimů fotografování), FM rádio s RDS a hudební přehrávač, v podstatě identický s walkmanovou řadou (pětipásmový ekvalizér, TrackID, pokročilé třídění skladeb apod.).

Sony Ericsson K550i

Telefon K550i je cenově dostupný multimediální přístroj s hudebním přehrávačem
a fotoaparátem řady Cyber-shot.
Štíhlá konstrukce
kryt fotoaparátu
fotoaparát
hudební přehrávač
EDGE
Numerická tlačítka
bez 3G a paměť. karty
Cena vč. DPH: 6 400 Kč
Zapůjčil: Sony Ericsson, www.sonyericsson.cz

Autor článku