Hlavní navigace

GE X3: Ultrazooom s velkou pamětí

22. 3. 2009

Sdílet

Do oblasti digitální fotografie se snaží již dva roky proniknout i globální firma GE (General Electric). Tentokrát se zajímavým EVF ultrazoomem X3, který nabízí velkou vnitřní paměť.

GE X3

Nový EVF ultrazoom GE X3 patří do dvanáctimegapixelové kategorie a poskytuje dvanáctinásobné optické přiblížení. Jde o robustní model (váží celých 380 gramů), který zaujme například propracovanou funkcí detekce tváře v záběru, jejíž součástí je i detekce úsměvu a mrknutí, kdy automatika spustí či případně naopak neaktivuje expozici.

ICTS24

GE X3Pozitivní je skutečnost, že tento ultrazoom disponuje optickým stabilizátorem obrazu a možností snímat panoramatické záběry. Potěšil nás také velký rozsah citlivosti snímače: od ISO 80 až do hodnoty ISO 3200. Model je vybaven nejenom automatikou, ale také manuálním režimem a prioritními režimy (clony a času).

S novinkou můžete také natáčet videozáznam v HD kvalitě, tedy v maximálním rozlišení 1280 x 720 bodů ve formátu MPEG-4. Komponovat scénu můžete pomocí EVF hledáčku, anebo přes velký 2,7-palcový barevný LCD displej, který je umístěn na zadní straně fotoaparátu.

Zajímavá je nečekaně obrovská kapacita vnitřní paměti - cca 116 MB, použít můžete ale samozřejmě i externí paměťové karty typu Secure Digital nebo SDHC. V chodu udržuje tuto novinku čtveřice AA baterií.

Model GE X3 se začne prodávat již příští měsíc za cca 7300 Kč.