Hlavní navigace

Gemini přichází do byznysových Google Workspace plánů

Sdílet

 Autor: Google
Platící uživatelé Workspace získají přístup k AI asistentovi Gemini bez dalších nákladů.

Googlovský chatbot Gemini bude brzy dostupný bez dalších nákladů pro zákazníky s firemním předplatným sady Workspace. 

Díky této změně by se aplikace měla dostat do rukou mnohem většímu počtu lidí; podle loňských údajů Googlu Workspace používá deset milionů platících zákazníků.

Školíte své zaměstnance ohledně využití možností AI?

Gemini je v rámci Workspace dostupný dvěma způsoby: jako asistent s umělou inteligencí zabudovaný do aplikací jako jsou Dokumenty, Tabulky a Meet, nebo jako samostatné rozhraní chatbota dostupné na adrese gemini.google.com. Dosud však přístup k němu vyžadoval dodatečný poplatek k předplatnému Workspace, a to 20 dolarů za uživatele měsíčně za variantu Gemini Business a 30 dolarů za uživatele měsíčně za Gemini Enterprise. 

Google krom toho nabízí taky doplněk Workspace „AI Meetings and Messages“, který poskytuje přístup k funkcím Gemini, především v aplikaci pro videokonference Meet.

Od čtvrtého čtvrtletí letošního roku však získají zákazníci služby Workspace v plánech Business, Enterprise a Frontline přístup k rozhraní chatbota bez dalších poplatků.

Video ke kávě

Máte čas na rychlé a informativní video?

Samostatná aplikace Gemini umožňuje uživatelům komunikovat s asistentem umělé inteligence – například klást otázky týkající se konverzací a dokumentů uložených v aplikacích Workspace – bez ohrožení firemních dat. 

Na rozdíl od spotřebitelské verze nejsou prompty uživatelů adresované Gemini Googlem používány k trénování modelů umělé inteligence ani nejsou přezkoumávány zaměstnanci Googlu, uvádí se na stránkách nápovědy společnosti. Administrátoři Workspace si budou moct už brzy sami určit, zda Gemini bude ukládat uživatelské prompty a konverzace, a na jak dlouho, píše dál Google.

Způsobí rozmach genAI energetickou krizi? Přečtěte si také:

Způsobí rozmach genAI energetickou krizi?

Na akci Google Gemini at Work společnost taky představila nového bezpečnostního poradce pro zákazníky Workspace Business. Ten poskytuje administrátorům doporučení týkající se správy zabezpečení dat, například upozornění na soubory na Disku, které jsou sdíleny externě, podezřelé pokusy o přihlášení a další.

CS24

„Představte si ho jako svého osobního bezpečnostního experta, který vám může nabídnout poznatky šité na míru podniku, akční pokyny a další kontroly prevence hrozeb a ochrany dat,“ uvedla Aparna Pappuová, viceprezidentka a generální manažerka pro Google Workspace, v příspěvku na blogu.

Bezpečnostní poradce se v příštích několika týdnech objeví ve všech plánech Workspace Business.  Společnost také oznámila, že Gemini for Workspace je nyní certifikován pro standardy zabezpečení a ochrany osobních údajů SOC1/2/3, ISO 27001 a ISO 27701.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.