Hlavní navigace

Google umí nyní překládat i do češtiny

11. 5. 2008

Sdílet

Google rozšířil svou webovou službu Translater o dalších devět jazyků, mezi nimiž konečně figuruje i čeština. Slovenštinu ale Překladač od Googlu stále ještě neumí, snad se dočkáme v přístí verzi.
Online služba Google Translate funguje velmi jednoduše. Stačí do textového pole vložit požadovaný text a vybrat jazyky, mezi nimiž má překlad proběhnout. Nebo si můžete nechat přeložit rovnou celou webovou stránku - pouze zadáte její adresu a Google Překladač udělá zbytek za vás. Pokud vás zajímá, jak to vypadá v praxi, můžete se podívat např. na přeloženou verzi našeho sesterského webu www.pcworld.com.


Dosud bylo možné překládat pouze mezi angličtinou, arabštinou, čínštinou, holandštinou, francouzštinou, němčinou, řečtinou, italštinou, japonštinou, korejštinou, portugalštinou, ruštinou a španělštinou. Do této nabídky jazyků nyní nově přibyla: bulharština, chorvatština, čeština,finština, dánština, hindština, norština, polština, rumunština a švédština.

Je třeba ale podotknout, že překlad stále ještě funguje strojově a nedokáže tudíž přeložit většinu frází správně, proto nečekejte dokonalé překlady textu.

- - Adam Šoltys