Hlavní navigace

GoPro HD Hero Wide – první Full HD kamera na helmu

27. 7. 2009

Sdílet

 Autor:
Pro sportovní nadšence představujeme první fullHD sportovní kameru, kterou lze připevnit na helmu a nahrávat tak z pohledu první osoby své extrémní zážitky.

První fullHD kamera schopná nahrát opravdu extrémní zážitek z první osoby

Před několika měsíci jsme vás informovali o náhlavní kameře VholdR ContourHD schopné nahrávat high-definition video v rozlišení 720p. Nyní se na český trh blíží další zařízení pro extrémní kameramany, GoPro HD Hero Wide, které dokáže nahrávat videozáznam ve fullHD kvalitě (1080p).

Kamera je vyrobena tak, aby ji bylo možné snadno upevnit na sportovní helmu, odkud může skutečně zachytit „na pásku" zážitek z nosičovi jízdy na lyžích, skoku z letadla či hrátek na snowboardu. GoPro HD Hero Wide využívá pro ukládání záznamu SD kartu (s maximální kapacitou 32GB ) a neobsahuje tak žádné pohyblivé částí, což napomáhá její vysoké odolnosti proti otřesům. Samozřejmostí je i její vodotěsnost, která se od výrobku pro extrémní zážitky očekává.

Novinka má velmi široký úhel záběru 170° umožňující při sledování pořízeného videa vidět opravdu vše, dokonce i to, co samotný extrémista při své jízdě neviděl. Nahrávání sportovního zážitku je však limitováno kapacitou 1100 mAh lithiové baterie, která vydrží napájet kameru i ve velmi chladných podmínkách 2-3 hodiny.

Přesná cena pro český trh zatím nebyla stanovena, ale měla by se pohybovat okolo 8000 Kč s DPH.

CS24

www.sportkamery.cz