Hlavní navigace

GRAW 2 šíří vlnu nevole

10. 3. 2007

Sdílet

Mexický starosta protestuje proti akční střílečce

Počítačové hry jsou stále realističtější. Grafika se vylepšuje a hra tak často odráží skutečnost. Obzvláště s nástupem next-gen konzolí se pomalu smazává rozdíl mez realitou a virtuálnem. Střílečky se stávají krvavějšími a i jejich scénáře jsou uvěřitelnější. Tento fakt zřejmě rozohnil starostu jednoho zapadlého mexického městečka zvaného Juárez.
Héctor Murguía Lardizábal odsoudil hru Ghost Recon Advanced Warfighter 2, již vytvořila společnost Ubisoft. Hlavní kámen úrazu je v tom, že příběh gamesky se odehrává v roce 2014 ve zmiňovaném městečku Juaréz. V něm se elitní vojenské jednotky USA snaží zastavit mexické povstalce. Podle rozzlobeného starosty hra tímto ukazuje město a jeho občany ve velmi nepříznivém světle. Proto dokonce požádal federální úřady, aby okamžitě zasáhly a GRAW 2 neprodleně stáhly z mexického trhu. Že by další chlapík, který se snaží odpoutat pozornost od skutečných problémů tím, že poukazuje na banality?
Střílečka Ghost Recon Advanced Warfighter 2 je zatím dostupná pro konzoli Xbox 360, brzy se však objeví na PC a ostatních herních platformách.