Hlavní navigace

Harmony vyráží do více pokojů

21. 9. 2006

Sdílet

Logitech přichází s exkluzivním dálkovým ovladačem Harmony 1000, který si poradí s prakticky veškerým domácím zařízením a po rozšíření funguje dokonce i přes rádiovou frekvenci.

CS24

Logitech přichází s exkluzivním dálkovým ovladačem Harmony 1000, který si poradí s prakticky veškerým domácím zařízením a po rozšíření funguje dokonce i přes rádiovou frekvenci.




Stejně jako všechny předchozí ovladače řady Harmony i tento své funkce nastavuje přes internet a využívá obrovské, zde shromážděné databáze infračervených kódů nyní zahrnující přes 175.000 přístrojů od více než 5.000 výrobců. S Harmony 1000 rovněž také můžete stiskem jediného tlačítka spustit všechny přístroje, které jsou použity pro vybranou aktivitu, jako například „sledování filmu na DVD“ či „poslech rozhlasu“. Navíc se při výběru určité činnosti, zobrazí na displeji pouze ty ovládací prvky, které jsou pro ni opravdu zapotřebí.

Harmony 1000 je vybaven rozměrným dotykovým displejem s úhlopříčkou 8,9 cm (3,5“) a má pouze devět fyzických tlačítek – jsou to hlavně ta pro práci s hlasitostí, přepínání např. mezi televizními kanály a také pětipolohové joystickové tlačítko určené mj. pro navigaci na filmovém DVD.

Kromě vestavěných akumulátorů se dálkový ovladač dodává i s dokovou stanicí v níž se baterie automaticky dobíjejí. Plně nabité, vydrží podle údajů Logitechu přibližně týden, bude to ovšem hodně záviset na způsobu a intenzitě používání.

Harmony 1000 za který zaplatíte 14.990 Kč vám v základu dovolí ovládat prakticky veškeré domácí zařízení reagující na infračervené příkazy, což samozřejmě platí třeba i o klimatizaci či vypínačích světla. Za 4.990 Kč ale můžete dokoupit ještě bezdrátový rozšiřující Wireless Extender, který dovolí – přes RF frekvenci – řídit i další přístroje, a to klidně i ve vedlejší místnosti. Z Harmony 1000 se tak stává typický multi-roomový ovladač, jakých právě moc na trhu není.


Foto: Logitech

- - Bohumil Herwig, IDG on-line