Hlavní navigace

Náhlavní HD kamera VholdR ContourHD pro extrémní sporty

29. 4. 2009

Sdílet

 Autor:
Extrémně odolná kamera ContourHD umí nahrávat high-definition video v rozlišení 720p a lze ji připevnit na helmu, abyste tak mohli zachytit zážitky skutečně z vlastního pohledu.

Nahrávat lyžování, snowboardingu, paraglidingu či prolézání katakomb ruční kamerou je obvykle zábavné, nicméně mnohem lepšího efektu se dosáhne videem nahraným přímo z pohledu účastníka. K tomu slouží malé kamerky připevňované na helmu, či méně často na čelenky (pokud se nejedná o riskantní činnost). A samozřejmě ještě lepší je takové video v high-definition rozlišení.

Přesně to nabízí novinka společnosti VholdR ContourHD, což je malá odolná kamera k připevnění na helmu, která umí nahrávat video v HD rozlišení 1280x720 při 30 snímcích za sekundu, popřípadě ve WVGA rozlišení 858x480 při 60 snímcích za sekundu - to se hodí hlavně když si chcete pouštět zpomalené záběry, což je výborný způsob jak přesvědčit přátele, že vaše víkendová jízda na skateboardu nebylo jen školácké ježdění po chodníku.


Nicméně kameru není nutné připevňovat jen na helmu, v sadě je dodáván i držák na rovné povrchy a na dalekohledy. Čočky v objektivu jsou otočné, mají širokoúhlý záběr 135 stupňů a snadnějšímu zaměřování pomáhá dvojitý laser.

Video se ukládá na microSD/SDHC paměťovou kartu, v balení je dodávána 2GB, nicméně koupit se dá v současnosti až 16GB karta. Video je standardně pořizováno v novějším formátu H.264, což jistě řada uživatelů uvítá. Kamera obsahuje i mikrofon, takže video můžete snadno obohatit o komentář, popřípadě skřeky a výkřiky. 

Prodávat by se kamerka VholdR ContourHD měla začít 15. května (máj) za 280 dolarů (~6000 korun, 220 euro), dostupná však bude kamera i u nás například na www.sportkamery.cz.

 

VholdR ContourHD

CS24

VholdR ContourHD

VholdR ContourHD