Hlavní navigace

Herní stroje Predator od Aceru

22. 5. 2008

Sdílet

Společnost Acer vstupuje na trh s nejvýkonnějšími herními počítači, kde se pohybují výrobky od firem jako je Alienware, VoodooPC a některé další. Čím chce těmto firmám Acer konkurovat?

Herní stroje Acer Aspire Predator vás překvapí už na první pohled. Jejich na zakázku vyráběná skříň je totiž extravagantní snad úplně vším. Vepředu je to maska, která se dá pomocí čtyř pák efektivně vyklopit nahoru a pod ní se kromě všech možných i nemožných výstupů skrývá i Blu-ray mechanika či kryt čtyřech pevných disků, které je možné bez rozdělání skříně vyměnit (tzv. hot-swap). Efektivně řešené je i oddělávání bočnic a vůbec celá case.

Ale teď k tomu nejdůležitějšímu, což je hardwarová výbava. S tou se u Aceru nemazlili a "predátoři" budou osazené nejvýkonnějšími procesory Intel Core 2 Extreme (pro méně movité je možnost "pouhých" Quadů), až 8GB operační paměti a hlavně dvojicí či trojicí grafických karet nVidia GeForce v SLI. Při této maximalistické výbavě mne zaráží základní deska pouze s nForce 780i (čekal bych jasnou volbu nForce 790i Ultra).

Pevné disky mohou být až čtyři a máte na výběr téměř vše od klasických 500GB 7200rpm modelů až po VelociRaptory od WD s možností zapojení pole RAID. K tomuto maximalistickému PC bude Acer dodávat i periferie, klávesnice a myš budou z dílem Logitechu (nejspíše klávesnice G15 s myší G9).

U takto nadupaného PC bohužel zamrzí LCD panel. I ten bude logicky z dílen Aceru a nutno dodat, že tyto panely v recenzích až na nižší cenu nedopadají zrovna nejlépe. Snad Acer nabídne k jinak velmi atraktivnímu PC možnost koupě bez monitoru.

Cenu nových strojů zatím Acer nezveřejnil, nutno dodat, že nízká určitě nebude.

- - Tomáš Šulc

CS24