Hlavní navigace

HP dokončilo akvizici firmy Palm

9. 7. 2010

Sdílet

 Autor:
Společnost HP oznámila, že dokončila akvizici společnosti Palm Inc. za cenu 5,70 USD v hotovosti za jednu akcii z balíku kmenových akcií Palmu.

Toto prohlášení přichází v době, kdy vlastně stále není jisté, jak hodlá HP se společností Palm naložit. Napovědět může (následující) tisková zpráva HP, ze které plyne, že nový vlastní hodlá vytěžit hlavně možnosti operačního systému WebOS a možnosti četných patentů vlastněních Palmem.

Tato kombinace dává HP významný náskok v jednom z nejrychleji rostoucích segmentů technologií díky inovativní platformě Palm WebOS, rodině chytrých telefonů a bohatému portfoliu duševního vlastnictví tohoto průkopníka v oblasti pokročilých mobilních zařízení.

Finanční síla a celosvětová působnost HP spolu s oceňovaným operačním systémem WebOS společnosti Palm a jejími uznávanými řadami chytrých telefonů Pre a Pixi zlepší schopnosti HP podílet se aktivněji na vysoce ziskovém trhu s chytrými telefony a mobilními zařízeními připojitelnými k internetu, který dosahuje obratu 100 miliard dolarů.
„Díky WebOS bude HP poskytovat svým zákazníkům unikátní uživatelský komfort napříč portfoliem chytrých telefonů a dalších mobilních produktů,“ uvedl Todd Bradley, výkonný viceprezident divize Personal Systems Group, HP. „To nám umožní plně se soustředit na rozvoj nabídky našich chytrých telefonů a využití WebOS.“

Pod vedením bývalého předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti Palm Jona Rubinsteina bude globální obchodní jednotka Palm odpovídat přímo Toddu Bradleymu. Palm bude zodpovědný za softwarový vývoj WebOS a z hlediska hardware za vývoj produktů na WebOS založených, od řady chystaných chytrých telefonů přes dotykové tablety typu slate až po netbooky.

„Za plné podpory společnosti HP a s využitím její globální síly jsem přesvědčen, že WebOS bude schopen dosáhnout svého plného potenciálu,“ uvedl Rubinstein. „Tato dohoda urychlí vývoj této zajímavé platformy díky novým zdrojům, větším úsporám z rozsahu a podpoře od světově uznávané značky.“