Hlavní navigace

HP představuje nová disková pole MSA2000 a EVA4400

8. 3. 2008

Sdílet

Společnost HP představila novou rodinu diskových polí v nejlevnější cenové úrovni HP StorageWorks 2000 Modular Smart Array (MSA2000). Produkt je určen především zákazníkům, kteří začínají s datovou konsolidací a nasazují podobné systémy poprvé. Jedná se o výkonné řešení pro sdílení a zvýšenou ochranu rostoucích objemů dat v prostředích „Storage Area Network“ (SAN).

Společnost HP představila novou rodinu diskových polí v nejlevnější cenové úrovni HP StorageWorks 2000 Modular Smart Array (MSA2000). Produkt je určen především zákazníkům, kteří začínají s datovou konsolidací a nasazují podobné systémy poprvé. Jedná se o výkonné řešení pro sdílení a zvýšenou ochranu rostoucích objemů dat v prostředích „Storage Area Network“ (SAN).

MSA2000
Disková pole MSA2000 lze škálovat až na kapacitu 36 terabajtů s možností připojení pomocí 4 Gb Fibre Channel technologie s propustností 4 Gb/s (MSA2000fc), nebo připojitelné pomocí iSCSI technologie s propustností 1 Gb/s (MSA2000i).

MSA 2000 mohou být osazena až 48 pevnými disky typu SAS nebo SATA, které zaručují optimální kombinaci výkonu, ceny a energetické spotřeby.

Disková pole MSA2000 lze nasadit v prostředí fyzických i virtuálních serverů a vytvořit tak vysoce dostupnou a automatickou infrastrukturu. Tato modulární disková pole podporují širokou řadu aplikací včetně virtualizačního softwaru VMware. Zařízení MSA2000 umožňuje zákazníkům zvýšit využití disků pomocí jakékoli kombinace SAS a SATA disků. Mohou tak dosáhnout ideálního poměru ceny, spolehlivosti a výkonu pro své podnikání.

Nové funkce u diskových polí MSA2000 zvyšují provozuschopnost aplikací a zajišťují tak dostupnost systémů pro běžné podnikání. Dalšími významnými funkcemi, které snižují výpadek systémů u diskových polí MSA 2000, je možnost rozšíření o snímkování (snapshots) a klonování (clones) disků na bázi řadiče diskového pole.

Doporučené ceny řešení HP StorageWorks 2000 Modular Smart Array začínají od 4 999 dolarů a jsou k dispozici od března.

EVA 4400
HP StorageWorks 4400 Enterprise Virtual Array (EVA4400) nabízí kombinaci vysokého výkonu, dostupnosti, virtualizačních funkcí a vyspělého řídícího softwaru, proto se ideálně hodí pro prostředí středně velkých firem, které chtějí spravovat velké objemy dat v prostředí SAN bez investic do specializované odbornosti v oblasti datových úložišť.

EVA4400 nabízí virtualizační funkce, které byly dříve k dispozici pouze u diskových polí nejvyšší třídy, ovšem za cenu přizpůsobenou možnostem středně velkých firem. EVA4400 používá duálně redundantní hardwarovou architekturu, která podporuje místní a vzdálený replikační software. Minimalizují se tak příčiny případného selhání a zákazník má záruku maximální doby provozu.K rozdělování úložné kapacity slouží nástroj HP StorageWorks EVA Dynamic Capacity Management (DCM), který pomáhá účinně spravovat úložné zdroje a přispívá k celkové vyšší produktivitě.

S produktem EVA4400 jsou zároveň k dispozici jednoduchá řešení správy a zdroje včetně předem vyzkoušených návrhů, které spojují vhodné servery, úložná zařízení i aplikace, a šetří tak zákazníkům či obchodním partnerům čas a práci. Tato řešení umožňují integraci s nejoblíbenějšími aplikacemi pro středně velké firmy včetně Microsoft® Exchange, SQL, JD Edwards EnterpriseOne, Oracle® E-Business Suite, SAP, VMware a HP PolyServe Scalable NAS.

Nové portfolio Simple SAN Connection
Společnost HP zároveň oznámila uvedení produktu HP StorageWorks 8Gb Simple SAN Connection určeného pro zákazníky, kteří plánují velký růst sítě SAN. Nabízí nejnovější technologii fibre channel (FC) pro řešení EVA4400 za stejnou cenu jako 4Gb FC. Portfolio Simple SAN Connection zahrnuje software pro jednodušší správu, 20portový přepínač s podporou 8Gb přenosové rychlosti a hostitelský adaptér PCI Express FC. Jednoportový adaptér 8Gb HBA nabízí dvojnásobnou propustnost oproti adaptérům 4Gb HBA, a obsahuje nové vyspělé funkce pro podporu virtualizace a adaptivní správy napájení.

Diskové pole HP StorageWorks EVA4400 je již v prodeji, doporučená cena v USA začíná na 15 000 dolarů.