Hlavní navigace

Hrozby v počítačovém světě se mění, Grisoft na to reaguje

6. 12. 2007

Sdílet

Společnost Grisoft ohlásila akvizici americké firmy Exploit Prevention Labs, tvůrce technologie Link Scanner, čímž se snaží reagovat na měnící se podobu hrozeb v dnešním internetu.

Společnost Grisoft ohlásila akvizici americké firmy Exploit Prevention Labs, tvůrce technologie Link Scanner, čímž se snaží reagovat na měnící se podobu hrozeb v dnešním internetu.

Před několika lety patřily mezi největší bezpečností hrozby, se kterými se člověk mohl na internetu setkat, hlavně klasické viry. Dnes se ale situace mění ve prospěch takzvaných exploitů.

Ne že by viry přestávaly vznikat, ale jejich podíl se oproti jiným druhům malware zmenšuje. Dnes jsou totiž hlavním trendem krádeže informací, peněz nebo jiný druh internetové kriminality, spojené s organizovaným zločinem a fungující často velmi sofistikovaně.
Nenechte si ujít:
Čeká nás éra kyberútoků, varují experti

Top 10 hlavních bezpečnostních hrozeb roku 2008

Výzkum: Půl milionu databázových serverů nemá ani firewall!

Říjen ve znamení vykrádačů hesel a osobních údajů

Proti těmto útokům již pak nestačí klasický antivirus či firewall, ani obezřetnost uživatele a zvlášť služby Webu 2.0 se stávají stále větší hrozbou pro možné zneužití.

Většina dnešních firem, starající se o počítačovou bezpečnost se proto snaží nabízet kromě svých tradičních antivirových řešení i nejrůznější ochrany proti spamu, spyware či hackerům. Stejně tak i společnost Grisoft, která se však rozhodla reagovat na tyto hrozby ještě další úrovní zabezpečení a to prostřednictvím technologie, kterou vyvinula zmíněná firma Exploit Prevention Labs. Ta je označována jako Link Scanner a má být zaintegrována do stávajících řešení, prodávaných pod značkou AVG. Link Scanner má za svůj hlavní úkol chránit klienta v reálném čase, přímo při práci na internetu a využívá jej již na 25 000 zákazníků. Právě jejich spokojenost s tímto řešením byla pro Grisoft jedním z impulzů k akvizici Exploit Prevention Labs a integrování Link Scanneru do svých produktů.

Oproti řešením, jež identifikují možné hrozby pomocí statických databází (u nichž pak hrozí riziko neaktuálnosti), vyhodnocuje Link Scanner případné problémy zcela aktuálně pomocí speciálních algoritmů, a nabízí tak novou kvalitu ochrany osobních počítačů i uživatele.

 

Autor článku