Hlavní navigace

HTC představilo smartphone One A9

21. 10. 2015

Sdílet

 Autor: HTC
Telefon s kovovou konstrukcí nabízí 5palcový Full HD AMOLED displej a Android 6.0 Marshmallow

HTC představilo nový model z rodiny HTC One – smartphone HTC One A9 se systémem Android 6.0 Marshmallow. Smartphone nabízí 5palcový Full HD AMOLED displej krytý 2.5D sklem Gorilla Glass 4, 13MPx fotoaparát s optickou stabilizací a čtečku otisků prstů. Telefon bude na českém trhu v prodeji od 2. listopadu.

HTC One A9

HTC One A9 rozvíjí nové pojetí kovového designu – má jednodušší, tenký design se zaoblenými okraji, vlasové kartáčování zad, leštěné boky a 2.5D krycí sklo od kraje ke kraji 5palcového Full HD AMOLED displeje. Tento design bude dostupný ve čtyřech barvách – Carbon Gray, Opal Silver, Topaz Gold1 a Deep Garnet

HTC One A9 je vybaven dvojicí fotoaparátů pro každou příležitost. Hlavní 13megapixelový fotoaparát má optickou stabilizací (OIS), která se postará o ostré, detailní snímky i ve chvílích, kdy je těžké udržet klidnou ruku. Nad displejem se pak zákazníci mohou těšit ze selfie fotoaparátu s technologií HTC UltraPixel, která dokáže zachytit až o 300 % více světla.

Kromě automatického režimu nabízí HTC One A9 také profesionální režim Pro. Ten posouvá hranice fotoaparátu více k manuálnímu nastavení digitálních zrcadlovek včetně podpory ukládání snímků v RAW formátu, který zachovává maximum detailů a poskytuje mnohem širší možnosti editace, než snímky ukládané ve formátu JPG.

Díky nové funkci Hyperlapse mohou zákazníci snáze vyprávět své příběhy videem. Umožňuje zrychlit pořízená videa až 12x a tím jim dodat dramatický time-lapse efekt. Není tak problém videem prolétnout, nebo použít slow motion editaci pro zdůraznění všech nezapomenutelných okamžiků. Nechybí ani funkce HTC Zoe, která umožní automaticky sestříhat a promíchat vše do minividea v holywoodském stylu.

Telefon je vybaven vestavěným 24bitovým 192KHz DAC převodníkem s podporou vysokého rozlišení. Sluchátkový zesilovač s dvojnásobným výkonem, než je u telefonů běžné, se zase postará o živější poslech oblíbené hudební kolekce. Díky FullHD displeji s perfektní černou a jasnými barvami si na své přijdou i fanoušci videa. 

Vyjma zařízení Nexus je HTC One A9 prvním telefonem, který přichází s poslední verzí operačního systému Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou HTC Sense. Díky funkci Google Now on Tap zákazníci budou schopni nalézt kontextové informace k čemukoliv, co mají zrovna na displeji, ať už půjde o skladbu zmíněnou na oblíbeném blogu, adresu restaurace zmíněné v emailu nebo formulář pro rezervaci místa v divadle. Všechno pomocí prostého stisku tlačítka domů.

HTC One A9 přichází s osmijádrovým, 64bitovým procesorem Qualcomm Snapdragon 617 s podporou 8X LTE. Tato technologie umožňuje agregovat více pásem LTE pro rychlejší streamování videa, hudby a stahování dat, která uživatel uloží na 16 GB interní paměť nebo až 2 TB microSD kartu. Tu lze nově formátovat jako součást vnitřní paměti. Smartphone je navržen tak, aby nabídl dobrý poměr mezi výkonem a výdrží na baterii a to i přes velmi tenký design telefonu. Vděčí za to především úspornému procesoru, AMOLED displeji a nové funkci Android 6.0 Optimalizace baterie. Tato funkce umožňuje systému pozastavit jakoukoliv aplikaci či službu ve chvíli, kdy nejsou potřeba, a tím dosáhnout znatelné úspory energie.

Pro dodatečnou ochranu telefonu bude dostupný kryt HTC Dot View II, který umožní nejen zobrazit notifikace, jméno volajícího či informace o počasí, ale také umožní ovládat různé funkce přístroje, aniž by bylo třeba ho otevřít.

HTC One A9 je vybaven vícesměrovou kapacitní čtečkou otisků prstů. Ta je umístěna na čelní straně telefonu pod displejem. Čtečka spolu s možností šifrování úložiště zabezpečí všechna data ve smartphonu podle nejmodernějších bezpečnostních trendů. Kromě toho usnadní čtečka odemykání telefonu. Stačí jen přiložit prst na snadno dosažitelnou čtečku a všechny funkce jsou k dispozici.

Dostupnost v ČR

CS24

HTC One A9 bude v prodeji od 2. listopadu za 14 777 Kč. K dispozici bude dvojice barevných variant Carbon Gray a Opal Silver.

Technické specifikace

  • Displej: 5“ AMOLED s FullHD rozlišením (1 920 x 1 080 px)
  • Paměť: 16 GB úložiště rozšiřitelné o 2 TB microSD, 2 GB RAM
  • Procesor: 64bitový, 8jádrový Qualcomm Snapdragon 617
  • Operační systém: Android 6.0 s rozhraním HTC Sense 7.0
  • Konektivita: NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 GHz; 5 GHz), Bluetooth 4.1, GPS+GLONASS, microUSB
  • Fotoaparát: 13 Mpx BSI fotoaparát s autofokusem, optickou stabilizací obrazu, safírovým sklem a duálním LED bleskem
  • Fotoaparát čelní: HTC UltraPixel
  • 2G/2.5G - GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
  • 3G UMTS: 850/900/AWS/1900/2100 MHz (liší se v závislosti na trhu)
  • 4G LTE
  • FDD pásma: 1, 3, 5, 7, 8, 20, 28
  • TDD pásma: 38, 40, 41
  • Baterie: 2150 mAh s podporou Quick Charge 2.0 (kompatibilní s Quick Charge 3.0)
  • Rozměry: 145,75 x 70,8 x 7,26 mm
  • Hmotnost: 143 g